InfoMigjorn

EL BUTLLETÍ DIGITAL SOBRE LLENGUA CATALANA

 

 

 

 

InfomMigjorn

#1.407 GENER DEL 2019

 

L’any que hem deixat enrere fa tot just un mes, el 2018, feia vint anys de la mort de Joan Brossa i enguany es commemora el centenari del seu naixement. El 19 de gener, el poeta hauria fet 100 anys, per això fou la data escollida per inaugurar l’Any Brossa amb una lectura pública en què un centenar de persones van llegir “100 poemes per a Joan Brossa”. Es prepara un any farcit d’activitats per redescobrir el poeta avantguardista perquè necessitem dosis de Brossa avui i cada dia. I citant els seus versos brindem per tot els que ens oferirà l’Any Brossa: “una abraçada, amor, i alcem la copa!”.

Si encara no us hi heu subscrit, ho podeu fer en aquest enllaç.
Si voleu descarregar-vos el butlletí en pdf podeu fer-ho aquí.

 

 

More

El català de GPS, passa’l - Marta Rojals

«El català oral s’està transformant ràpidament en una espècie de lletreig de missatge pre-enregistrat, a la castellana manera, allà on la pronunciació genuïna sempre havia lliscat com un patinet»

 

 

More

Immersió esquizofrènica- Najat El Hachmi

Després d'anys de sentir que teníem un model d'èxit, ara ens diuen que s'ha de "flexibilitzar" la immersió apel·lant a la "composició lingüística i cultural del nostre país"

 

More

Amorosa - Teresa Tort

Invisibles però reals. Les ones hertzianes ens envolten. Sabem que hi són perquè en comprovem els efectes. Igual com les fronteres. Sobre el paper les fronteres s’han transformat en el millor dels casos en simples línies...

 

More

Tornem-hi amb el «tuit» i el «tuitar» - Gabriel Bibiloni

En aquest article vull fer algunes remarques a la fitxa del Termcat encapçalada amb l’epígraf «piulada», que complementen diversos articles meus precedents sobre el mateix tema.

 

More

El català tossut - Magí Camps

Des del punt de vista social, el català és una llengua curiosa. Pel volum de parlants, els experts diuen que és una llengua mitjana.Quan hi ha ganes de menysprear-la, hi ha qui diu que és una llengua minoritària...

 

More

Cedint amb la llengua - Vicent Partal

«Mentre discutim sobre el demà perfecte que volem fabricar, avui ens trobem cedint i cedint i cedint»

 

 

More

El caló no és una llengua secreta - Alina Moser Dubbel

“Vaja! Més d’una vegada em van prendre el pèl els gitanos del mercat, fent servir la seva llengua secreta!”, aquesta frase del sobretaula de l’altre dia m’ha tingut la ment ocupada durant tota la setmana.

 

More

Filologia Catalana busca alumnes

“A Filologia Catalana estàvem al nivell d’alumnes matriculats que a Llatí i Grec, tot i que aquest any hi ha hagut un lleuger repunt”, afirma Joan Carbonell, degà de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat Autònoma de Barcelona.

 

 

More

Poseu Brossa a les vostres vides - Joan Minguet Batllori

«És important que aprofitem la seva invitació a fer-nos personatges actius en el món de la cultura. O escrit d'una altra manera: menys tifes sagrades i més contratifes irreverents!»

 

 

More

Tinc un problema... No dono a l'abast amb el consum cultural - Monteys

 

 

 

 

INFOMIGJORN - Col·lectiu 7Ciències

Passeig de l'Estació 41, 3r 3a, 43800 Valls
Web: www.infomigjorn.com

ISSN 2462-7003

D'acord amb la legislació sobre protecció de dades, us informem que rebeu aquest missatge a l'adreça que ens vau facilitar en subscriure-us i que vam incorporar al nostre arxiu. Teniu dret de sol·licitar l'accés a les vostres dades, modificar-les o cancel·lar-les escrivint a infomigjorn@migjorn.cat.

Si voleu deixar de rebre InfoMigjorn, feu clic aquí.

 

facebook twitter ig