InfoMigjorn, revista digital sobre llengua catalana [10.500 membres]
 
Butlletí número 1235 (dimecres 23/12/2015) - Continguts triats i enviats per Eugeni S. Reig
 
Podeu donar d'alta en InfoMigjorn les adreces que considereu oportunes ací
Podeu donar-vos de baixa en InfoMigjorn fent clic en l'enllaç que trobareu al final d'aquest butlletí
 
InfoMigjorn us desitja un bon Nadal i un bon 2016.
 
 
SUMARI
 
 
1) Pau Vidal - El catanyol es cura. Ara trets.
 
 
3) Ramon Ferrer apel·la al diàleg i al consens per a pilotar la renovació interna de l'AVL
 
 
 
1)
 
 
Publicat en el llibre El catanyol es cura. Interferències castellà- català. de Pau Vidal (Editorial Barcanova, Barcelona, 2012)
 
 
El catanyol es cura
 
Pau Vidal
 
Ara trets

Exemple d'Ús: «Tan aviat com soni el timbre sortiré pitant

Ús correcte: «Tan aviat com soni el timbre sortiré disparat

Explicació: També cames ajudeu-me. I, per a la llengua escrita, rabent.

 

2)
 
Treball publicat en el núm. 2 de la revista Aula de Lletres Valencianes
https://taulafilologiavalenciana.files.wordpress.com/2015/07/04-aula-de-lletres-2.pdf

 
Estudi sobre la paraula aixovar
 
Eugeni S. Reig
 
3)
 

Nota de premsa de l'AVL

Divendres 18 de desembre del 2015

Ramon Ferrer apel·la al diàleg i al consens per a pilotar la renovació interna de l'AVL

L'Acadèmia Valenciana de la Llengua ha celebrat hui l'última sessió plenària de l'any, encara marcada pel sorteig del procés de renovació de la institució normativa del valencià i que va donar com a resultat que els acadèmics Rafael Alemany i Manuel Pérez Saldanya no continuen en el càrrec quan acabe el procediment ara en marxa.

Per esta raó, el president Ramon Ferrer ha aprofitat el Ple per a agrair el treball als dos acadèmics que han sigut fonamentals en la trajectòria de la institució i en l'elaboració de les principals obres de l'AVL: El Diccionari normatiu valencià i la Gramàtica normativa valenciana. “És de justícia agrair-vos les vostres aportacions, que han sigut ben fructíferes per a la nostra institució”.

Ferrer ha reflexionat sobre el procés de renovació iniciat, que serà de vital importància per al futur de l'Acadèmia, i ha recordat les dos constants de la institució al llarg de tots estos anys: diàleg i consens. “Estem en un moment molt important. Som conscients que si duem bé a terme este procés la nostra institució guanyarà credibilitat”.

L'AVL serà fidel a la independència mantinguda durant els quinze anys de vida acadèmica, sobretot ara que ha finalitzat el període de tutela per part de les Corts. “Hem sigut crítics amb els responsables polítics quan calia i no hem tingut cap problema a felicitar-los quan s'ho mereixien. Hem construït des de zero una institució i no hem dubtat ni un moment a fer valdre la nostra independència”.

Finalment, el president ha apel·lat a la generositat i al diàleg per a triar els nous acadèmics i ha demanat a tots els companys l'esforç necessari per a dur a terme un procés de renovació modèlic que consolide i reforce la institució i la nostra llengua. “Si fa catorze anys ben pocs apostaven per l'Acadèmia, ara ens trobem en una situació notablement millor. No malbaratarem el crèdit guanyat”.

 
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
InfoMigjorn és un butlletí que distribueix missatges informatius relacionats amb la llengua catalana, com ara:
– Retalls de notícies de premsa.
– Articles, publicats o inèdits.
– Informacions sobre seminaris, congressos, cursos, conferències, presentacions de llibres, publicacions de revistes, etc.
– Ressenyes de llibres, publicades o inèdites.
Així com altres missatges informatius relacionats amb sociolingüística, gramàtica històrica, dialectologia, literatura, política lingüística, normativa, etc.
 
 
Enviat pel servei Sala de premsa de DRAC telemàtic http://drac.com
 
PROTECCIÓ DE DADES. En virtut de les lleis vigents en matèria de protecció de dades (LOPD) us informem que us hem enviat aquest correu utilitzant les dades de contacte que ens vàreu facilitar en el seu moment i que vàrem incorporar al nostre arxiu. Teniu dret a sol·licitar l'accés, la modificació o la cancel·lació de les vostres dades, incloent-hi l'adreça de correu electrònic, del nostre arxiu. Podeu contactar amb nosaltres enviant un missatge a l'adreça infomigjorn@telefonica.net Si voleu donar-vos de baixa, cliqueu ací