InfoMigjorn, revista digital sobre llengua catalana [10.300 membres]
 
Butlletí número 1109 (dilluns 26/01/2015) - Continguts triats i enviats per Eugeni S. Reig
 
Podeu donar d'alta en InfoMigjorn les adreces que considereu oportunes ací
Podeu donar-vos de baixa en InfoMigjorn fent clic ací (la baixa és automàtica)
 
Si durant l'any 2015 voleu rebre cada divendres el butlletí InfoMigjorn Cap de Setmana heu de manifestar-ho explícitament en un missatge electrònic que heu d'enviar a l'adreça infomigjorn@telefonica.net en el qual heu de fer constar el vostre nom i cognoms i l'adreça electrònica on voleu rebre'l.
 
 
SUMARI
 
 
1) Pau Vidal - El catanyol es cura. Crítica cinematogràfica.
 
2) El català, llengua per a tothom, competitiva i de futur
 
3) Convocatòria 2015 de proves per a l'obtenció de certificats de llengua catalana
 
 
 
 
 
 
 
 
1)
 
Publicat en el llibre El catanyol es cura. Interferències castellà- català. de Pau Vidal (Editorial Barcanova, Barcelona, 2012)
 
 
El catanyol es cura
Pau Vidal
 
 

Crítica cinematogràfica

 

Exemple d'Ús: «El que la pel·lícula genera és una inquietud constant, tallant, que posa dels nervis

Ús correcte: «…tallant, que fa posar malalt / que no deixa viure

Explicació: Posar dels nervis és la reducció de posar malalt dels nervis, que en català ja teníem precisament en l'expressió posar malalt (ídem amb estar dels nervis).

 
 
2)
 

El català, llengua per a tothom, competitiva i de futur

La Direcció General de Política Lingüística ofereix nous continguts a l'espai El català en xifres, que ja es poden trobar al portal Llengua catalana i també al seu àlbum Facebook. Són xifres destinades a presentar el català com a llengua per a tothom, competitiva i de futur.

Amb dades i infografies, es mostra la rellevància i creixement del català en diferents àmbits i escenaris, com la presència als mitjans de comunicació, l'evolució del coneixement i ús del català al llarg dels anys, la posició que ocupa en relació amb altres llengües de la Unió Europea, l'ensenyament de la llengua a l'exterior, etc.

L'objectiu és posar a l'abast de tothom dades rellevants de la llengua catalana amb un format fàcil de difondre i compartir.

El català en xifres

 
 
3)
 

Convocatòria 2015 de proves per a l'obtenció de certificats de llengua catalana

El 5 de gener es va publicar al DOGC la resolució que convoca les proves 2015 per a l'obtenció de certificats de llengua catalana de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura. Aquesta convocatòria estableix el calendari d'exàmens i les condicions i els terminis per inscriure-s'hi.

El termini de sol·licitud d'inscripció a les proves començarà el 30 de gener i finalitzarà el 18 de febrer.

Les proves, que es faran a 18 localitats diferents durant els mesos de maig i juny, permetran acreditar cinc nivells de coneixement de català: bàsic (A2), elemental (B1), intermedi (B2), suficiència (C1) i superior (C2). Tots els nivells s'han adaptat al Marc europeu comú de referència per a les llengües (MECR).

La informació sobre terminis, requisits, calendari d'inscripcions, estructura i descripció de les proves, etc. es pot trobar a www.gencat.cat/llengua/certificats.

Resolució CLT/2925/2014, de 12 de desembre, per la qual es convoquen les proves per a l'obtenció dels certificats de llengua catalana de la Direcció General de Política Lingüística

 
 
4)
 
Publicat en El Punt Avui dimecres 14 de gener del 2014
 
 
 
5)
 
Publicat en El Punt Avui dimecres 14 de gener del 2014
 
 
 
6)
 
Publicat en el diari ARA dimecres 14 de gener del 2015
 
 
 
7)
 
Publicat en la revista digital NÚVOL dimarts 13 de gener del 2015
 
 
8)
 
Entrevista publicada a LA VEU DEL PAÍS VALENCIÀ dilluns 12 de gener del 2014

"La Veu està demostrant que és viable un diari de qualitat en català al PV"

Moisès Vizcaino, Editor i coordinador de la Veu del País Valencià
 
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
InfoMigjorn és un butlletí que distribueix missatges informatius relacionats amb la llengua catalana, com ara:
– Retalls de notícies de premsa.
– Articles, publicats o inèdits.
– Informacions sobre seminaris, congressos, cursos, conferències, presentacions de llibres, publicacions de revistes, etc.
– Ressenyes de llibres, publicades o inèdites.
Així com altres missatges informatius relacionats amb sociolingüística, gramàtica històrica, dialectologia, literatura, política lingüística, normativa, etc.
 
 
Enviat pel servei Sala de premsa de DRAC telemàtic http://drac.com
 
PROTECCIÓ DE DADES. En virtut de les lleis vigents en matèria de protecció de dades (LOPD) us informem que us hem enviat aquest correu utilitzant les dades de contacte que ens vàreu facilitar en el seu moment i que vàrem incorporar al nostre arxiu. Teniu dret a sol·licitar l'accés, la modificació o la cancel·lació de les vostres dades, incloent-hi l'adreça de correu electrònic, del nostre arxiu. Podeu contactar amb nosaltres enviant un missatge a l'adreça infomigjorn@telefonica.net Si voleu donar-vos de baixa, cliqueu ací