InfoMigjorn, revista digital sobre llengua catalana [10.300 membres]
 
Butlletí número 1097 (dilluns 05/01/2015) - Continguts triats i enviats per Eugeni S. Reig
 
Podeu donar d'alta en InfoMigjorn les adreces que considereu oportunes ací
Podeu donar-vos de baixa en InfoMigjorn ací
 
 
Si durant l'any 2015 voleu rebre cada divendres el butlletí InfoMigjorn Cap de Setmana heu de manifestar-ho explícitament en un missatge electrònic que heu d'enviar a l'adreça infomigjorn@telefonica.net en el qual heu de fer constar el vostre nom i cognoms i l'adreça electrònica on voleu rebre'l.
 
El preu de la subscripció al butlletí InfoMigjorn Cap de Setmana corresponent a l'any 2015 és de 25 euros.
 
 
SUMARI
 
 
1) Pau Vidal - El catanyol es cura. I ja que hi érem, a la fleca.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1)
 
Publicat en el llibre El catanyol es cura. Interferències castellà- català. de Pau Vidal (Editorial Barcanova, Barcelona, 2012)
 
 
El catanyol es cura
 
Pau Vidal

I ja que hi érem, a la fleca

 

Exemple d'Ús: «Aquí té.»

Ús correcte: «Si és servit / Si és servida.»

Explicació: Tant si és al moment de lliurar la comanda (les magdalenes, el pot de pintura, el paquet de tabac) com de tornar el canvi.

 
 
2)
 
Publicat en el diari ARA dimecres 24 de desembre del 2014
 
 
Vicenç Villatoro
 
Llegeixo després la notícia i el que diu és que la Plataforma per la Llengua denuncia les empreses de joguines que no fan servir el català. No cal ser un premi Nobel per adonar-se que delatar qui fa una cosa en castellà i denunciar qui no fa una cosa en català no és el mateix. La Plataforma no vol impedir que es faci res en castellà, sinó que demana que es faci en català. I si es fa en totes dues llengües, no es queixa pas ni denuncia res. Per tant, el titular és fals. Però per què en una mateixa notícia es diu una cosa (falsa) al titular i una altra de diferent (certa) al text? Ganes d'enganyar? Posats a fer, podrien haver dit la cosa falsa també al text! Jo crec que si el diari confon una cosa amb l'altra és perquè per ell són, de fet, la mateixa. Voler que es facin les coses en català (o també en català) i perseguir el castellà participa de la mateixa idea absurda i herètica: són dues maneres equivalents de posar en qüestió la supremacia del castellà a tot Espanya, de discutir-li l'espai únic o preeminent que li correspon en exclusiva. Fomentar el català és igual que perseguir el castellà. Combatre una jerarquia de les llengües. La de primera. La de segona.
 
3)
 
Publicat en la revista digital NÚVOL dimarts 23 de desembre del 2014
 
4)
 
Publicat en la revista digital NÚVOL dimarts 23 de desembre del 2014
5)
 
Publicat en la revista digital NÚVOL dimarts 23 de desembre del 2014
 
 
6)
 
 
 
7)
 
 
 
8)
 
 
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
InfoMigjorn és un butlletí que distribueix missatges informatius relacionats amb la llengua catalana, com ara:
– Retalls de notícies de premsa.
– Articles, publicats o inèdits.
– Informacions sobre seminaris, congressos, cursos, conferències, presentacions de llibres, publicacions de revistes, etc.
– Ressenyes de llibres, publicades o inèdites.
Així com altres missatges informatius relacionats amb sociolingüística, gramàtica històrica, dialectologia, literatura, política lingüística, normativa, etc.
 
 
Enviat pel servei Sala de premsa de DRAC telemàtic http://drac.com
 
PROTECCIÓ DE DADES. En virtut de les lleis vigents en matèria de protecció de dades (LOPD) us informem que us hem enviat aquest correu utilitzant les dades de contacte que ens vàreu facilitar en el seu moment i que vàrem incorporar al nostre arxiu. Teniu dret a sol·licitar l'accés, la modificació o la cancel·lació de les vostres dades, incloent-hi l'adreça de correu electrònic, del nostre arxiu. Podeu contactar amb nosaltres enviant un missatge a l'adreça infomigjorn@telefonica.net Si voleu donar-vos de baixa, cliqueu ací