InfoMigjorn, revista digital sobre llengua catalana [10.300 membres]
 
Butlletí número 1058 (dimarts 28/10/2014) - Continguts triats i enviats per Eugeni S. Reig
 
Podeu donar d'alta en InfoMigjorn les adreces que considereu oportunes ací
Podeu donar-vos de baixa en InfoMigjorn ací
 
 
SUMARI
 
 
1) 300 dites que faran història
 
 
 
 
 
 
1)
 
 
 
 
 
 
2)
 
Treball publicat en la web de Taula de Filologa Valenciana
 
 
Eugeni S. Reig
 
 
3)

Les Rondalles Valencianes d'Enric Valor donen per a moltes activitats. Passen els anys i la gent les treballa, les explica, les enriqueix cada vegada més.

A Edicions del Bullent tenim publicades en vuit volums les 36 rondalles.

I també tenim per separat, en format de regal els següents títols: Història d'un mig pollastre, La rabosa i el corb, Comencilda, Secundina i Acabilda, La mare dels peixos i Joan-Ratot. Les quatre primeres, a més, acompanyades d'un cd amb la rondalla dramatitzada per grandíssimes veus com la de Toni Mestre.

Amb ocasió de l'any Enric Valor, férem conjuntament amb Vol de núvol (versió infantil de Rapsodes) En Ric Rap Rondalles: El Musical un llibre disc amb versions musicals modernes de les rondalles Joan-Ratot, Les velletes de la Penya Roja, I queixalets, també!, El jugador de Petrer, El castell d?Entorn i no Entorn i El dimoni fumador. Que també sigué espectacle.

Ja us avancem que encara no hem acabat de reinventar les rondalles, però aquest post és per donar-vos a conéixer alguns recursos didàctics que es poden trobar a la xarxa:

Per una banda, orientat a Secundària, trobem al web Geografies Literàries l'entrada Ruta per Bèlgida: Enric Valor i les seues rondalles. L'han elaborat Daniel Pla, Toni Jorques i Ester Vila sota la supervisió d'Alexandre Bataller. Hi trobem, fins i tot, una entrevista a Carles Valor, nét d'Enric Valor.

Com es pot consultar al pdf, es treballes les rondalles El ferrer de Bèlgida (volum 3r), Nabet (volum 8é) i El pollastre de festes (volum 7é),


I per a Primària, a la Xarxa telemàtica Educativa de Catalunya ha preparat materials didàctics i quaderns per a l'alumnat de diverses rondalles, aquesta vegada utilitza les que estan en format de regal:


Per al Cicle Inicial de Primària, Mari Carmen Monfort i Ana Belén Ferrer, proposen una Guia per al professorat i Quadern per a l'alumnat de Joan Ratot.

Per al Cicle Mitjà de Primària, Mario Viché proposa Guia per al professorat i Quadern per a l'alumnat de La rabosa i el Corb


Per al Cicle Superior de Primària, Xavier Moreiras Blanco i Maria Peña Laborda proposen proposen una Guia per al professorat i Quadern per a l'alumnat de La mare dels peixos.

Segur que n'hi ha molts més que no coneixem i ens agradaria molt que ens els doneu a conéixer. en saps algun?
 
 
4)
 

Ja es poden comprar els tiquets per al sopar dels Premis Literaris Ciutat d'Alzira 2014

Les jornades culturals que envolten els Premis Literaris Ciutat d'Alzira finalitzaran, com és habitual, amb la tradicional gala literària que tindrà lloc el 14 de novembre. Us informem que ja podeu adquirir el tiquet telefonant al 962 402 254 (consulteu el menú en arxiu PDF/ arxiu Flash).

 
5)
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
InfoMigjorn és un butlletí que distribueix missatges informatius relacionats amb la llengua catalana, com ara:
– Retalls de notícies de premsa.
– Articles, publicats o inèdits.
– Informacions sobre seminaris, congressos, cursos, conferències, presentacions de llibres, publicacions de revistes, etc.
– Ressenyes de llibres, publicades o inèdites.
Així com altres missatges informatius relacionats amb sociolingüística, gramàtica històrica, dialectologia, literatura, política lingüística, normativa, etc.
 
 
Enviat pel servei Sala de premsa de DRAC telemàtic http://drac.com
 
PROTECCIÓ DE DADES. En virtut de les lleis vigents en matèria de protecció de dades (LOPD) us informem que us hem enviat aquest correu utilitzant les dades de contacte que ens vàreu facilitar en el seu moment i que vàrem incorporar al nostre arxiu. Teniu dret a sol·licitar l'accés, la modificació o la cancel·lació de les vostres dades, incloent-hi l'adreça de correu electrònic, del nostre arxiu. Podeu contactar amb nosaltres enviant un missatge a l'adreça infomigjorn@telefonica.net Si voleu donar-vos de baixa, cliqueu ací