InfoMigjorn, revista digital sobre llengua catalana [10.300 membres]
 
Butlletí número 1049 (dilluns 13/10/2014) - Continguts triats i enviats per Eugeni S. Reig
 
Podeu donar d'alta en InfoMigjorn les adreces que considereu oportunes ací
Podeu donar-vos de baixa en InfoMigjorn ací
 
 
SUMARI
 
 
1) 300 dites que faran història
 
2) Perpinyà refusa que els regidors parlin català
 
3) Pol Capdet - Català normal
 
 
 
 
7) Els refranys més usuals de la llengua catalana
 
8) Presentació a Manresa de 500 raons per parlar català de David Pagès
 
 
 
 
 
1)
 
 
 
 
 
2)
 
Publicat en EL PUNT AVUI dissabte 27 de setembre del 2014
 
Perpinyà refusa que els regidors parlin català

El tinent d'alcalde Brice Lafontaine abandona el ple “per la censura lingüística”
 
Parlar català “infringeix l'ordre republicà francès”, segons el batlle de la UMP de Perpinyà, Jean-Marc Pujol, i també segons el cap de l'oposició municipal d'extrema dreta. En el ple municipal de la capital nord-catalana celebrat dijous, la regidora encarregada d'afers transfronterers de l'aglomeració urbana, Annabelle Brunet –membre de l'equip de govern–, va començar una intervenció en català parlant dels projectes transfronterers de la Universitat de Perpinyà. Va ser ràpidament interrompuda per Louis Aliot –líder estatal del Front National i cap de l'oposició perpinyanesa–. Aliot es va referir a “les lleis de la República francesa” per impedir que es parli català en una administració pública. Brice Lafontaine, tinent d'alcalde –membre també de l'equip de govern de Jean-Marc Pujol i president d'Unitat Catalana– va prendre la paraula per rebatre els arguments del representant del FN. Ho va fer en català, però el batlle li va tallar el micròfon donant raó als arguments “républicains” de Louis Aliot. Lafontaine va abandonar el ple i, més tard, va escriure a les xarxes socials que “el nivell del consell municipal és patètic”. Lafontaine i el partit nord-català Unitat Catalana es van aliar amb la UMP i van fer campanya per la reelecció del batlle Pujol, amb qui ja formaven part de l'anterior equip municipal. És el tinent d'alcalde que gestiona els “afers catalans” de Perpinyà, i ahir va ser rebut a Barcelona per Jordi Vilajoana, secretari general de la Presidència.
 
 
5)
 
Publicat en la web de la Universitat de València dilluns 29 de setembre del 2014
 
 
6)
 
 
 
 
7)
Els refranys més usuals de la llengua catalana
 
 
Ja hi heu participat? Quatre estudiosos dels refranys volen determinar els refranys més usuals de la llengua catalana i necessiten que els ajudeu emplenant una enquesta que han preparat per a l'ocasió. Volen arribar al miler d'enquestes de tot el domini lingüístic i de moment només en tenen vora 750.
Us podeu descarregar ací l'enquesta (en format Excel). I trobareu ací les instruccions per emplenar-la.
 
Més informació en el blog del projecte: http://www.refranysmesusuals.cat.

Teniu de temps fins al 15 de gener del 2015 i per l'esforç i les molèsties de participar en aquest estudi, ofereixen a tots els participants dues compensacions digitals, que rebreu en l'adreça electrònica des de la qual hàgiu participat:

1) El resultat de la valoració dels refranys més usuals abans que l'estudi surti publicat
2) El refranyer temàtic que ha servit per elaborar l'enquesta (500 refranys classificats en 15 temes).
 
 
8)
 
Presentació a Manresa de 500 raons per parlar català de David Pagès
 
Llibreria Parcir  i Curbet Edicions es complauen a convidar-vos a la presentació del llibre de David Pagès i Cassú 500 raons per parlar català (pròleg de Carles Duarte)
 
L'acte tindrà lloc el proper dimarts 14 d'octubre, a les 20 h, a la Llibreria Parcir (Àngel Guimerà, 74) de Manresa.
 
Hi intervindran:
Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya.
David Pagès i Cassú, autor del llibre.
 
 
9)
 
Publicat en RACÓ CATALÀ dimecres 3 de setembre del 2014
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
InfoMigjorn és un butlletí que distribueix missatges informatius relacionats amb la llengua catalana, com ara:
– Retalls de notícies de premsa.
– Articles, publicats o inèdits.
– Informacions sobre seminaris, congressos, cursos, conferències, presentacions de llibres, publicacions de revistes, etc.
– Ressenyes de llibres, publicades o inèdites.
Així com altres missatges informatius relacionats amb sociolingüística, gramàtica històrica, dialectologia, literatura, política lingüística, normativa, etc.
 
 
Enviat pel servei Sala de premsa de DRAC telemàtic http://drac.com
 
PROTECCIÓ DE DADES. En virtut de les lleis vigents en matèria de protecció de dades (LOPD) us informem que us hem enviat aquest correu utilitzant les dades de contacte que ens vàreu facilitar en el seu moment i que vàrem incorporar al nostre arxiu. Teniu dret a sol·licitar l'accés, la modificació o la cancel·lació de les vostres dades, incloent-hi l'adreça de correu electrònic, del nostre arxiu. Podeu contactar amb nosaltres enviant un missatge a l'adreça infomigjorn@telefonica.net Si voleu donar-vos de baixa, cliqueu ací