InfoMigjorn, revista digital sobre llengua catalana [10.300 membres]
 
Butlletí número 1001 (dilluns 19/05/2014) - Continguts triats i enviats per Eugeni S. Reig
 
Podeu donar d'alta en InfoMigjorn les adreces que considereu oportunes ací
Podeu donar-vos de baixa en InfoMigjorn ací
 
 

Els subscriptors d'InfoMigjorn Cap de Setmana rebreu dissabte que ve, 24 de maig, el treball d'Eugeni S. Reig

Comentaris al Diccionari normatiu valencià (X)

 
 
SUMARI
 
 
1) 500 raons per parlar català, de David Pagès i Cassú
 
2) 300 dites que faran història
 
3) Bernat Puigtobella - Eugeni S. Reig, l’home d’InfoMigjorn
 
4) Comunicat de l'Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana sobre el Diccionari Normatiu Valencià de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua
 
5) Informe de l'Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana sobre el Diccionari Normatiu Valencià de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua
 
6) L’AVL dedica una jornada a la Nova Cançó
 
7) Premis Literaris «Ciutat de Sagunt» 2014
 
8) Butlletí d'Acció Cultural del País Valencià
 
 
 
1)
 
Publicat en el llibre 500 raons per parlar català, de David Pagès i Cassú (CCG edicions, Girona, 2011, pàg. 136).
 

462. Arrelar-se a la llengua i a la cultura -en referència a les catalanes- permet construir uns adults responsables i oberts als altres.

 

Lilian Thuram

Futbolista

 
2)
 
 
Publicat en el blog 300 dites que faran història
 
 
 
 
3)
 
Entrevista publicada en la revista digital NÚVOL dijous 15 de maig del 2014
 
4)
 
 
Comunicat de l'Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana sobre el DNV de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua
 
 
 
5)
 
http://web.ua.es/iifv/documents/Informe_IIFV_sobre_DNV.pdf
 
Informe de l'Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana sobre el Diccionari Normatiu Valencià de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua
 
 
 
6)

L’AVL dedica una jornada a la Nova Cançó

 

Els cantautors i grups musicals i literaris valencians de la Nova Cançó centraran les ponències i les taules redones de la Jornada sobre Escriptors Valencians Actuals, que ha organitzat l’Acadèmia Valenciana de la Llengua per al pròxim divendres, dia 23 de maig, en la seu de la Societat General d’Autors a València.

La jornada, que en les primeres edicions va estar dedicada a Ferran Torrent, Josep Piera i Rodolf Sirera, provarà de combinar l’atenció a figures màximes, com Raimon, el traspassat Ovidi Montllor o el grup Al Tall, amb l’anàlisi, les tendències i les influències que la Nova Cançó va tindre en el panorama cultural, literari, musical, social i lingüístic valencià.

L’AVL reunirà en la sessió del matí destacats especialistes en estos àmbits: Jordi García Soler, Lluís Meseguer, Josep Vicent Frechina, Antoni Batista, Josep Palomero, Jordi Botella o Manolo Miralles. La jornada continuarà a la vesprada amb dos taules redones, en les quals participaran, entre altres, Maria Carme Girau, Paco Muñoz, Lluís Miquel, Rafa Xambó i Pau Alabajos.

En la part final de la jornada, centrada en la Nova Cançó, el president de la Secció de Foment de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Honorat Ros, presentarà el document «Propostes d’impuls institucional i social a la creació i la indústria de la cançó», un informe on s’inclouen mesures per a projectar i revitalitzar este sector cultural valencià.

 

7)

Premis Literaris «Ciutat de Sagunt» 2014

 

Bases específiques i generals

 

 

XVII Certamen de Poesia «Jaume Bru i Vidal»

 

1.  La temàtica, el metre i la rima són de lliure elecció. L’extensió ha de ser la d’un llibre normal de poesia.

2. L’Ajuntament de Sagunt dota el premi amb 2.000 euros. Els 2/3 de la dotació es consideren guardó pròpiament dit, i l’altre terç és en concepte dels drets d’autoria corresponents a la publicació editorial de l’obra guanyadora, previ contracte.

 

 

XVI Certamen de Narrativa «Ciutat de Sagunt»

 

1. Les obres (novel·la o recull de contes) han de tindre una extensió mínima de 120 pàgines i màxima de 160, cadascuna de les quals ha de ser de 2.100 caràcters, inclosos els espais en blanc, escrites a una sola cara a doble espai amb un cos de lletra 12.

2. L’Ajuntament de Sagunt dota el premi amb 4.000 euros. Els 2/3 de la dotació es consideren guardó pròpiament dit, i l’altre terç és en concepte dels drets d’autoria corresponents a la publicació editorial de l’obra guanyadora, previ contracte.

 

 

XI Certamen de Teatre «Pepe Alba»

 

1.  L’extensió de l’obra ha de ser la normal d’un espectacle dramàtic complet, entés en un sentit ampli; no s’hi admetran obres breus de teatre.

2. L’Ajuntament de Sagunt dota el premi amb 2.000 euros. Els 2/3 de la dotació es consideren guardó pròpiament dit, i l’altre terç és en concepte dels drets d’autoria corresponents a la publicació editorial de l’obra guanyadora, previ contracte.

 

 

Bases generals

 

1.  Pot optar als premis qualsevol escriptora o escriptor, amb tots els treballs que considere oportuns. Les obres participants en aquests premis han de ser originals, inèdites i escrites en valencià, i no poden haver estat guardonades en cap altre certamen. S’han d’abstindre de participar-hi les persones guanyadores de premis en tres convocatòries anteriors dels «Ciutat de Sagunt».

2.  Els originals s’han de presentar escrits a ordinador, per triplicat, amb lema o pseudònim. En un sobre a banda, tancat i identificat amb el mateix lema o pseudònim, s’ha d’incloure la documentació següent: a) Fotocòpia del DNI, domicili actual, telèfons i adreça de correu electrònic; b) Model normalitzat (proporcionat per l’Ajuntament de Sagunt) de declaració responsable de la persona sol·licitant de trobar-se al corrent de les seues obligacions fiscals i tributàries amb l’Ajuntament de Sagunt, amb altres administracions públiques i amb la Seguretat Social, i també de declaració responsable de la persona sol·licitant en què expresse que opta al premi amb una obra original i inèdita.

3. Les obres aspirants als premis s’han de presentar en qualsevol registre de l’Ajuntament de Sagunt, a l’atenció del Gabinet de Promoció del Valencià (c/ Autonomia, 2, 46500 Sagunt), directament o per correu certificat, fins al dia 11 de juliol de 2014.

4.  El premi i la seua dotació són indivisibles, i el veredicte del jurat inapel·lable. Cada vegada que es publique el treball premiat ha de constar que l’obra ha estat guardonada en els Premis Literaris «Ciutat de Sagunt» 2014.

5. Els premis s’atorgaran en el transcurs d’un acte cultural convocat amb aquesta finalitat, la data del qual s’anunciarà oportunament.

6. Els originals no premiats podran ser recollits personalment en el termini de tres mesos des de la publicació de la decisió del jurat. Una vegada esgotat aquest termini, es destruiran els originals per tal de preservar els drets d’autoria.

7. Aquests premis estan subjectes a la normativa fiscal vigent. Les persones que hi concórreguen han de demostrar que estan al corrent de les seues obligacions fiscals i tributàries amb les administracions i amb la Seguretat Social.

8. La participació en aquest concurs implica l’acceptació de les bases que el regeixen. En cas de dubte sobre la seua interpretació, el jurat acordarà allò que crega més just d’acord amb l’organització.

 

Sagunt, 14 d’abril de 2014

 

Bases aprovades en la Junta de Govern Local del 25-4-2014 (acord 7).

 
 
8)
 
 
(divendres 16 de maig del 2014)
 
http://www.acpv.cat/butlleti-e/2014-05-16.html
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
InfoMigjorn és un butlletí que distribueix missatges informatius relacionats amb la llengua catalana, com ara:
– Retalls de notícies de premsa.
– Articles, publicats o inèdits.
– Informacions sobre seminaris, congressos, cursos, conferències, presentacions de llibres, publicacions de revistes, etc.
– Ressenyes de llibres, publicades o inèdites.
Així com altres missatges informatius relacionats amb sociolingüística, gramàtica històrica, dialectologia, literatura, política lingüística, normativa, etc.
 
 
Enviat pel servei Sala de premsa de DRAC telemàtic http://drac.com
 
PROTECCIÓ DE DADES. En virtut de les lleis vigents en matèria de protecció de dades (LOPD) us informem que us hem enviat aquest correu utilitzant les dades de contacte que ens vàreu facilitar en el seu moment i que vàrem incorporar al nostre arxiu. Teniu dret a sol·licitar l'accés, la modificació o la cancel·lació de les vostres dades, incloent-hi l'adreça de correu electrònic, del nostre arxiu. Podeu contactar amb nosaltres enviant un missatge a l'adreça infomigjorn@telefonica.net Si voleu donar-vos de baixa, cliqueu ací