InfoMigjorn, revista digital sobre llengua catalana [10.300 membres]
 
Butlletí número 929 (dilluns 13/01/2014) - Continguts triats i enviats per Eugeni S. Reig
 
 
Si durant l'any 2014 voleu rebre cada divendres el butlletí InfoMigjorn Cap de Setmana heu de manifestar-ho explícitament en un missatge electrònic que heu d'enviar a l'adreça infomigjorn@telefonica.net en el qual heu de fer constar el vostre nom i cognoms i l'adreça electrònica on voleu rebre'l.
 
El preu de la subscripció al butlletí InfoMigjorn Cap de Setmana corresponent a l'any 2014 és de 25 euros.
 
 
SUMARI
 
 
1) 500 raons per parlar català, de David Pagès i Cassú
 
2) Joan-Carles Martí i Casanova nominat per al Premi Martí Gasull i Roig
 
3) L'AVL inicia l'Any Roís de Corella
 
 
 
 
1)
 
Publicat en el llibre 500 raons per parlar català, de David Pagès i Cassú (CCG edicions, Girona, 2011, pàg. 117).
 

390. Perquè aquí ha estat el gran afer, la gloriosa i no per tothom compresa ambició: crear-nos una llengua comuna, clara i apta, indefinidament disponible.

 

Carles Riba

Poeta

 
2)
 
 
L'escriptor, sociolingüista i activista cultural Joan-Carles Martí i Casanova, cofundador de Migjorn, ha estat nominat per al Premi Martí Gasull i Roig.
 
Podeu votar el nominat de la vostra preferència en l'enllaç http://www.premimartigasull.cat/
 
Si voleu deixar cap comentari sobre Joan-Carles Martí i Casanova podeu fer-ho ací
 
3)
L'AVL inicia l'Any Roís de Corella

L'Acadèmia Valenciana de la Llengua va iniciar el passat 20 de novembre, coincidint amb el Dia de les Lletres Valencianes, l'Any Joan Roís de Corella per a donar a conéixer a la societat valenciana la vida i l'obra d'este escriptor, poeta i teòleg valencià.

L'Any Corella servirà per a posar llum a moltes ombres que envolten la figura del menys conegut dels clàssics del nostre segle d'or. Ell va compartir segle i escenaris amb Ausiàs March, Joanot Martorell, Jaume Roig o sor Isabel de Villena, entre altres.

No obstant això, la seua obra ha estat llargament oblidada per la crítica literària, encara que Roís de Corella està considerat un autor clau en el pas de la literatura medieval a la renaixentista, i fins i tot la seua influència va servir d'inspiració a Martorell en el Tirant lo Blach.

La vida de Corella, nascut a Gandia el 1435 i mort a València seixanta dos anys més tard, resulta tan apassionant com intensa, raó per la qual l'Acadèmia Valenciana de la Llengua busca rescatar d'un segon pla un escriptor universal de la nostra literatura en majúscules.

L'AVL i la Biblioteca Valenciana treballen conjuntament en l'exposició «Joan Roís de Corella i el seu temps» que serà inaugurada el pròxim 14 de febrer en el monestir de Sant Miquel dels Reis. Una segona exposició, en versió itinerant, recorrerà pobles i ciutats.

A més, l'Acadèmia publicarà una unitat didàctica, el Diplomatari i Lo Cartoixà, ara en fase d'estudi i investigació, a més de l'edició d'una antologia de Roís de Corella i del portal d'autor, en col·laboració amb la Biblioteca virtual Miguel de Cervantes, presentant recentment.

 

4)
 
 
 
(dijous 9 de gener del 2014)
 
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
InfoMigjorn és un butlletí que distribueix missatges informatius relacionats amb la llengua catalana, com ara:
– Retalls de notícies de premsa.
– Articles, publicats o inèdits.
– Informacions sobre seminaris, congressos, cursos, conferències, presentacions de llibres, publicacions de revistes, etc.
– Ressenyes de llibres, publicades o inèdites.
Així com altres missatges informatius relacionats amb sociolingüística, gramàtica històrica, dialectologia, literatura, política lingüística, normativa, etc.
 
 
Enviat pel servei Sala de premsa de DRAC telemàtic http://drac.com
 
PROTECCIÓ DE DADES. En virtut de les lleis vigents en matèria de protecció de dades (LOPD) us informem que us hem enviat aquest correu utilitzant les dades de contacte que ens vàreu facilitar en el seu moment i que vàrem incorporar al nostre arxiu. Teniu dret a sol·licitar l'accés, la modificació o la cancel·lació de les vostres dades, incloent-hi l'adreça de correu electrònic, del nostre arxiu. Podeu contactar amb nosaltres enviant un missatge a l'adreça infomigjorn@telefonica.net Si voleu donar-vos de baixa, cliqueu ací