InfoMigjorn, revista digital sobre llengua catalana [10.300 membres]
 
Butlletí número 921 (dilluns 30/12/2013) - Continguts triats i enviats per Eugeni S. Reig i Xavier Marí
 
 
 
Si durant l'any 2014 voleu rebre cada divendres el butlletí InfoMigjorn Cap de Setmana heu de manifestar-ho explícitament en un missatge electrònic que heu d’enviar a l’adreça infomigjorn@telefonica.net en el qual heu de fer constar el vostre nom i cognoms i l’adreça electrònica on voleu rebre’l.
 
El preu de la subscripció al butlletí InfoMigjorn Cap de Setmana corresponent a l'any 2014 és de 25 euros.
 
 
 
SUMARI
 
 
1) 500 raons per parlar català, de David Pagès i Cassú
 
2) El Consorci per a la Normalització Lingüística ofereix nous cursos de tots els nivells i formació específica
 
3) Ja ha sortit el número 284 de la Revista de Catalunya
 
 
5) L’Espil 44
 
 
7) Curs introductori de llengua occitana
 
 
 
 
 
1)
 
Publicat en el llibre 500 raons per parlar català, de David Pagès i Cassú (CCG edicions, Girona, 2011, pàg. 115).
 

382. Sense la nostra llengua, la nostra vella nació se n’anirà inexorablement en orris. Evitar-ho no és solament un problema dels polítics. Cal recordar aquella bella frase del president John F. Kennedy: “No pregunteu què pot fer el vostre país per vosaltres, pregunteu què podeu fer vosaltres pel vostre país”.

 

Alfons Quintà

Periodista

 
 
2)
 
El Consorci per a la Normalització Lingüística ofereix nous cursos de tots els nivells i formació específica
 
El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) organitza nous cursos generals per a les persones que volen començar a aprendre i escriure el català (nivells elementals, intermedi i suficiència). També ofereix cursos de nivell superior o perfeccionament (D), a més de complementaris i específics. Són cursos que permeten obtenir un certificat oficial i s’ofereixen en la modalitat presencial clàssica, però també en modalitats semipresencial i a distància per adaptar-se a les necessitats horàries dels aprenents.
 
Com a novetat, des del mes de desembre s’ofereixen nous cursos específics de català per a les empreses, que s’afegeixen a l’oferta general.
 
Més informació:
www.cpnl.cat/cursos
www.parla.cat
 
 
3)
 

Ja ha sortit el número 284 de la

Revista de Catalunya

www.revistadecatalunya.cat

4)
 
 
 
Publicat a VilaWeb divendres 20 de desembre del 2013
http://www.vilaweb.cat/noticia/4163172/20131220/fabra-insisteix-eliminar-linies-catala-malgrat-sentencies-judicials.html
 
 
Fabra insisteix a eliminar línies en català malgrat les sentències judicials
 
 
 
5)
L’Espil 44
 
Ja podeu trobar als punts de venda habituals, L’Espill 44, un nou número de la revista fundada per Joan Fuster, que publica des del 1999 la Universitat de València, amb un sumari intens i, esperem, ple d’interès per a vosaltres.
 
Tot plegat precedit per un Editorial dedicat a la situació d’emergència que viu el País.
 
El dossier està dedicat a un tema tan sensible com el de“Camp literari i espai polític a Europa”, és a dir, a la relació entre literatures nacionals i marc polític/estatal, amb textos i aportacions de Pierre Bourdieu, Manfred Gsteiger, Jacques Le Rider, Carolina Moreno, Arturo Casas i Antoni Martí Monterde, que tracten els casos tan complexos, on s’encreuen molts aspectes sovint contradictoris, de Bèlgica, Suïssa, Àustria o els països escandinaus, sense oblidar l’espai ibèric ni el de la literatura catalana o en català.
 
A més a més, en aquest nou lliurament de L’Espill, hi trobareu un seguit d’articles de temàtica variada però amb el denominador comú  que es fan llegir, com ara el de Michael Krätke sobre “Marx, el nostre contemporani”, de Manuel Forcano sobre el genocidi dels armenis, de Xavier Serra sobre “Francesc Pujols, humorista”, de Roberto Rodríguez Milán sobre l’assagisme nacional de Joan Fuster o de Juli Capilla sobre la significació de l’Any Estellés.
 
La seció “Fulls de dietari” incorpora pàgines de l’escriptor Salvador Company (“Nus en el temps”). A més, la revista enceta la nova secció “Converses”, amb una extensa entrevista a Jacobo Muñoz, a cura de Faust Ripoll. El “Document” en aquesta ocasió és un text curiós, interessant,“La Constitució del Carnaro”, atribuïda al poeta Gabrielle D’Annunzio, traduïda i presentada per Antoni Furió. Finalment, ressenyes de llibres a càrrec d’Enric Balaguer, Simona Skrabec i Nicolás Sánchez Durá que s’ocupen, respectivament, d’obres d’Enric Bou, de Rachel Bespaloff i de Clifford Geertz.Per qualsevol informació relacionada amb la revista o comanda podeu adreçar-vos directament a publicacions@uv.es.
 
6)
 
Publicat a VilaWeb diumenge 22 de desembre del 2013
http://www.vilaweb.cat/noticia/4163445/20131222/castello-torna-mobilitzar-defensa-llengua-cultura.html
 
Castelló es torna a mobilitzar en defensa de la llengua i la cultura
 
 
 
7)
 
Curs introductori de llengua occitana
 
del 14 al 23 de gener 2014
 

Curs de quatre sessions que ens permetrà introduir-nos en la fonètica i ortografia occitana, o bé ens ajudarà a repassar coneixements.

Preparació per la Dictada Occitana del dissabte 25 de gener de 2014.

 
LLoc: Barcelona, seu del CAOC

Horaris: 4 sessions de 19 a 21 hores,

Sessions: dimarts 14 gener 2014; dijous 16 gener 2014; dimarts 21 gener 2014; dijous 23 gener 2014

Professora: Raquel Olivella Cardona

Nivell: iniciació

Preu: 15 euros (Socis CAOC, 10 euros)

 
Més informació i inscripcions:
CAOC - Cercle d'Agermanament Occitano Català
Hotel d'Entitats. Providència, 42 / 08024 BARCELONA / Telf. 93.284.36.34 / www.caoc.cat
 
 
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
InfoMigjorn és un butlletí que distribueix missatges informatius relacionats amb la llengua catalana, com ara:
– Retalls de notícies de premsa.
– Articles, publicats o inèdits.
– Informacions sobre seminaris, congressos, cursos, conferències, presentacions de llibres, publicacions de revistes, etc.
– Ressenyes de llibres, publicades o inèdites.
Així com altres missatges informatius relacionats amb sociolingüística, gramàtica històrica, dialectologia, literatura, política lingüística, normativa, etc.
 
 
Enviat pel servei Sala de premsa de DRAC telemàtic http://drac.com
 
PROTECCIÓ DE DADES. En virtut de les lleis vigents en matèria de protecció de dades (LOPD) us informem que us hem enviat aquest correu utilitzant les dades de contacte que ens vàreu facilitar en el seu moment i que vàrem incorporar al nostre arxiu. Teniu dret a sol·licitar l'accés, la modificació o la cancel·lació de les vostres dades, incloent-hi l'adreça de correu electrònic, del nostre arxiu. Podeu contactar amb nosaltres enviant un missatge a l'adreça infomigjorn@telefonica.net Si voleu donar-vos de baixa, cliqueu ací