InfoMigjorn, revista digital sobre llengua catalana [10.300 membres]
 
Butlletí número 915 (dimecres 18/12/2013) - Continguts triats i enviats per Eugeni S. Reig i Xavier Marí
 
 
SUMARI
 
 
1) 500 raons per parlar català, de David Pagès i Cassú
 
2) Alta en InfoMigjorn
 
 
4) L'Ajuntament de Vinaròs torna a portar endavant la campanya Nadal en Valencià
 
 
6) Aquestes festes brindem en català
 
 
8) Edicions Bromera: Bon Nadal i bones lectures!
 
9) Hèctor Serra - Valencià? No, gràcies
 
 
 
 
1)
 
Publicat en el llibre 500 raons per parlar català, de David Pagès i Cassú (CCG edicions, Girona, 2011, pàg. 113).
 

376. La identitat de Catalunya és en gran part lingüística i cultural. La reivindicació de Catalunya mai no ha estat ètnica ni religiosa, ni ha fet lleva en la geografia ni ha estat estrictament política. Hi ha molts components en la nostra identitat, però la llengua i la cultura en són l'espina dorsal. Per tant, si la llengua i la cultura fossin greument afectades, la personalitat de Catalunya ho seria també.

 

Jordi Pujol

President de la Generalitat de Catalunya (1980-2003)

 
2)
 
 
Podeu donar d'alta en InfoMigjorn les adreces que considereu oportunes ací
 
3)
 
 
 
4)
 
L'Ajuntament de Vinaròs torna a portar endavant la campanya Nadal en Valencià
 
La iniciativa es desenvolupa per tercer Nadal consecutiu i compta amb el recolzament de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua


L'Ajuntament de Vinaròs, a través d' AVIVA-Agència de Promoció del Valencià, torna a apostar, per tercer any consecutiu, per la campanya Nadal en Valencià, per tal de fomentar i difondre l'ús del valencià. Enguany, la iniciativa compta amb la col·laboració de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua.

Per a participar, es repeteix el mecanisme de les anteriors edicions: per a rebre una felicitació personalitzada de Nadal del Pare Noel i dels Reis d'Orient només cal entrar en http://www.nadalenvalencia.com i sol·licitar que ens arribe el missatge seguint els passos que s'hi indiquen i ens arribarà el vídeo a l'adreça electrònica que hem donat de contacte. Dins del formulari que s'hi adjunta, es demanen dades personals del xiquet o xiqueta a qui anirà dirigit, com el seu nom, quin curs estudia o si s'ha portat bé enguany i què és el que li agrada. També s'afegeix la possibilitat de posar-hi una foto, per tal que la felicitació siga encara més especial.

Nadal en Valencià ha comptat amb una notable acceptació els anys precedents. En les anteriors edicions, s'han descarregat un total de 4.173 vídeos del Pare Noel i els Reis d'Orient. El regidor de Cultura, Lluís Gandia, destacava que “esperem que enguany, amb l'ajuda dels usuaris de les xarxes socials, es puga superar la ja gran participació dels anys anteriors i és que la campanya té presència a Facebook i Twittter”. A més, des de la Regidoria de Cultura es valora de forma molt positiva el suport de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua a aquesta iniciativa.


Font: Maria Josep Arayo (Ajuntament de Vinaròs)
 
 
5)
 
 
 
Apunts de literatura i arts
 
6)
 
Aquestes festes brindem en català
 

S'acosten les dates nadalenques i les reunions al voltant de la taula. Si vols que el català sigui ben present en els teus àpats no deixis passar l'oportunitat de tastar el Cava per la llengua. Es tracta d'una edició limitada de 10.000 ampolles que la Plataforma per la Llengua i Bodegues Sumarroca llancen amb motiu de la proximitat de les festes de Nadal i del 20è aniversari de l'entitat.

El Cava per la llengua és una iniciativa solidària que té com a objectiu promoure el català i desenvolupar campanyes de promoció de la llengua. Els beneficis recaptats amb la venda del cava es destinaran en concret a difondre la situació del català a nivell internacional. Alhora, aquest nou projecte s'emmarca en els actes de celebració dels 20 anys de la Plataforma per la Llengua, que es compleixen oficialment el pròxim 12 de desembre.

Un altre element que caracteritza l'ampolla del Cava per la llengua és la seva etiqueta. Es tracta de la reproducció d'una litografia d'Antoni Tàpies que l'artista va elaborar a benefici de la Plataforma per la Llengua. Si esteu interessats a adquirir el cartell d'aquesta obra podeu trobar-ne més informació aquí

El cava es pot comprar a 7,95 euros i, de cada ampolla venuda, 1,39 euros es destinaran a la campanya de promoció del català a nivell internacional. El podràs trobar a les botigues Bon Preu, Esclat i Orangutan, així com també en altres establiments de restauració. Consulta la llista d'establiments de la xarxa Bon Preu que el distribueixen aquí.

A més, recorda que si aquest mes de desembre et fas soci o sòcia de la Plataforma per la Llengua entraràs en el sorteig de 10 lots d'ampolles del Cava per la llengua! Si

Aquestes festes, brindem en català!

 
 
7)
 
 
8)
 
Edicions Bromera
 
 
 
9)
 
Publicar en la revista digital NÚVOL dijous 12 de desembre del 2013
 
 
10)
 
Publicar en la revista digital NÚVOL dijous 12 de desembre del 2013
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
InfoMigjorn és un butlletí que distribueix missatges informatius relacionats amb la llengua catalana, com ara:
– Retalls de notícies de premsa.
– Articles, publicats o inèdits.
– Informacions sobre seminaris, congressos, cursos, conferències, presentacions de llibres, publicacions de revistes, etc.
– Ressenyes de llibres, publicades o inèdites.
Així com altres missatges informatius relacionats amb sociolingüística, gramàtica històrica, dialectologia, literatura, política lingüística, normativa, etc.
 
 
Enviat pel servei Sala de premsa de DRAC telemàtic http://drac.com
 
PROTECCIÓ DE DADES. En virtut de les lleis vigents en matèria de protecció de dades (LOPD) us informem que us hem enviat aquest correu utilitzant les dades de contacte que ens vàreu facilitar en el seu moment i que vàrem incorporar al nostre arxiu. Teniu dret a sol·licitar l'accés, la modificació o la cancel·lació de les vostres dades, incloent-hi l'adreça de correu electrònic, del nostre arxiu. Podeu contactar amb nosaltres enviant un missatge a l'adreça infomigjorn@telefonica.net Si voleu donar-vos de baixa, cliqueu ací