InfoMigjorn, revista digital sobre llengua catalana [10.300 membres]
 
Butlletí número 877 (dilluns 14/10/2013) - Continguts triats i enviats per Eugeni S. Reig i Xavier Marí
 
 
SUMARI
 
 
1) 500 raons per parlar català, de David Pagès i Cassú
 
2) Presentació a València de la novel·la Els països del tallamar de Joan-Carles Martí i Casanova
 
 
4) L'AVL edita l'obra valenciana completa de Teodor Llorente
 
 
6) Maite Puigdevall - Els nous parlants
 
 
 
9) Crida d'articles- Revista LSC, Llengua, Societat i Comunicació
 
 
 
 
 
1)
 
Publicat en el llibre 500 raons per parlar català, de David Pagès i Cassú (CCG edicions, Girona, 2011, pàg. 104).
 

338. Cal fer entendre a la gent nouvinguda que el català és per als catalans una forma de viure i que aprendre'l és la manera de compartir-ho.

 

Àngels Pascual

Llicenciada en Ciències. Doctora en Economia

 
2)
 
Presentació a València de la novel·la
 
Els països del tallamar
 
de l'autor elxà Joan-Carles Martí i Casanova,
 
Editorial Documenta Balear, Palma.
 
La presentació anirà a càrrec del professor Ferran Suay.
 
Lloc: Llibreria 3 i 4 (Octubre Centre de Cultura Contemporània), carrer de Sant Ferran, núm. 12 - 46001 València. Tel. (0034) 96 315 77 99
 
Data: Dijous 17 d'octubre del 2013
 
Hora: 19.00h
 
 
3)
 
Publicat en el diari digital NÚVOL dijous 3 d'octubre del 2013
 
Josep Escribano: “És necessari fer visibles els casos d'agressió lingüística”
 
 
4)

L'AVL edita l'obra valenciana completa de Teodor Llorente

L'Acadèmia Valenciana de la Llengua acaba d'editar, a cura del professor Rafael Roca, un dels màxims especialistes del període de la Renaixença valenciana, l'obra valenciana completa de Teodor Llorente, dins de la col·lecció «Clàssics Valencians».

El volum que ara veu la llum forma part dels treballs previstos dins de l'Any Llorente que l'AVL va dedicar al poeta des del novembre del 2011 fins a l'octubre del 2012 i que no s'havia pogut materialitzar fins enguany.

El llibre reunix tota l'obra valenciana completa de Teodor Llorente, tant de poesia com de prosa. La minuciosa tasca de recerca de Rafael Roca ha donat els seus fruïts, ja que, per primera vegada, s'hi han incorporat textos de l'escriptor poc coneguts o, fins i tot, inèdits.

La present edició, la primera de caràcter crític i la més completa fins al moment, reunix un total de 150 poesies, onze de les quals mai publicades en cap antologia anterior i dos absolutament inèdites, i recull també tota la seua producció coneguda en prosa valenciana.

L'Acadèmia Valenciana de la Llengua, sensible amb els grans autors valencians, presentarà en breu este segon volum de la col·lecció «Clàssics Valencians»

 

5)
 
 

 
6)
 
Publicat en el diari digital NÚVOL dijous 3 d'octubre del 2013

Els nous parlants

Maite Puigdevall
 
 
7)
8)
 
9)
 

Crida d'articles- Revista LSC, Llengua, Societat i Comunicació

Número 12: “Història social de la llengua catalana” (2014)

Llengua, societat i comunicació és una revista electrònica de periodicitat anual que té l'objectiu de difondre treballs centrats en la interfície entre llengua i societat. La proposta de la revista té la voluntat expressa de transferir el coneixement interdisciplinari entre llengua i societat a la comunitat científica i també a la societat. D'aquesta manera, i atès que l'àmbit en què es mou la revista és interdisciplinari i molt sovint les àrees que s'hi aborden estan incomunicades, el propòsit central de la revista és presentar diferents estats de la qüestió sobre diferents connexions entre la llengua i la societat en un sentit ampli. Podeu accedir al contingut de la revista a http://revistes.ub.edu/index.php/LSC

El tema previst per al proper número de la revista és Història social de la llengua catalana. La data màxima per a la recepció d'articles és el 20 de febrer de 2014. Podeu enviar els articles mitjançant l'enllaç següent:http://revistes.ub.edu/index.php/LSC/about/submissions#onlineSubmissions

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
InfoMigjorn és un butlletí que distribueix missatges informatius relacionats amb la llengua catalana, com ara:
– Retalls de notícies de premsa.
– Articles, publicats o inèdits.
– Informacions sobre seminaris, congressos, cursos, conferències, presentacions de llibres, publicacions de revistes, etc.
– Ressenyes de llibres, publicades o inèdites.
Així com altres missatges informatius relacionats amb sociolingüística, gramàtica històrica, dialectologia, literatura, política lingüística, normativa, etc.
 
 
Enviat pel servei Sala de premsa de DRAC telemàtic http://drac.com
 
PROTECCIÓ DE DADES. En virtut de les lleis vigents en matèria de protecció de dades (LOPD) us informem que us hem enviat aquest correu utilitzant les dades de contacte que ens vàreu facilitar en el seu moment i que vàrem incorporar al nostre arxiu. Teniu dret a sol·licitar l'accés, la modificació o la cancel·lació de les vostres dades, incloent-hi l'adreça de correu electrònic, del nostre arxiu. Podeu contactar amb nosaltres enviant un missatge a l'adreça infomigjorn@telefonica.net Si voleu donar-vos de baixa, cliqueu ací