InfoMigjorn, revista digital sobre llengua catalana [10.300 membres]
 
Butlletí número 805 (dilluns 08/04/2013) - Continguts triats i enviats per Eugeni S. Reig i Xavier Marí
 
 
SUMARI
 
 
1) 500 raons per parlar català, de David Pagès i Cassú
 
 
 
 
 
 
7) Premi de Literatura Eròtica “La Vall d’Albaida”
 
 
 
 
 
 
1)
 
Publicat en el llibre 500 raons per parlar català, de David Pagès i Cassú (CCG edicions, Girona, 2011, pàg. 87).
 

278. Hi ha més estudiants de Sardenya que marxen a Catalunya que no al revés. Però és curiós adonar-se que els que marxen tornen a l’Alguer reprenent el català perquè veuen que és una llengua viva i sobretot útil.

 

Attilio Mastino

Rector de la Universitat de Sàsser (Sardenya)

 
 
2)
 
Publicat en VilaWeb dijous 28 de març del 2013

El govern de Bauzá ja rebaixarà el català en tres nivells educatius el curs que ve

L'aplicació del nou decret de tractament de llengües implica derogar de l’actual decret de mínims

El govern balear aplicarà el polèmic decret de llengües a tres nivells educatius a partir del setembre. En concret, es començarà a imposar a primer i a quart de primària i a primer d'ESO. La previsió de la conselleria d'Educació, amb Rafel Bosch al capdavant, és d'aplicar progressivament el decret a la resta de cursos els anys vinents. La conselleria ho ha comunicat aquesta setmana als sindicats.

L'aplicació del decret de llengües, que ha suscitat protestes a tot el país, equival a derogar el decret de mínims que preveu que, pel cap baix, el 50% de l'ensenyament sigui en català. El nou decret estableix que a infantil els pares triïn la llengua amb què volen escolaritzar el fill.

Pel que fa a primària, de les 25 hores setmanals de classe, 5 hauran de ser com a mínim en català, 5 en castellà i 5 en anglès, segons el nou decret. Això significa, a la pràctica, que hi ha deu hores setmanals que es faran en la llengua que el centri triï. A Secundària, s'obliga a fer en català i en espanyol alguna d'aquestes assignatures, pel cap baix: matemàtiques, ciències de la natura o ciències socials. Aquells centres que vulguin oferir més hores de classe en català hauran d'aconseguir que el 65% del cens de l'escola –pares i alumnes més grans de divuit anys– voti a favor del projecte lingüístic proposat pel centre.

El director general d'Ordenació, Innovació i Formació del Professorat, Onofre Ferrer, es reunirà a partir del 8 d'abril amb els equips directius dels centres per informar-los de quins canvis hauran de fer a les escoles. A la pràctica, la immersió lingüística serà impossible d'aplicar.

 

3)
 
Publicat a

Batalla judicial per imposar el castellà en els cursos per a desocupats

L'Estat presenta un recurs contra la convocatòria del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) “per haver exclòs el castellà”

En una carta, Puig havia defensat el sistema

L'ofensiva del govern espanyol per imposar el castellà en els cursos per a desocupats ha entrat en una nova fase, la batalla judicial. Al desembre, la subsecretaria del Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social va enviar a la Generalitat un requeriment en el qual denunciava que la convocatòria de les subvencions del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) “infringeix l'ordenament jurídic perquè imposa la realització de les accions de formació subvencionada en català i exclou així el castellà”. Ara, l'executiu estatal fa un altre pas: acaba de presentar un recurs contenciós administratiu al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

L'advocat de l'Estat, en representació del Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social, formula aquest recurs “contra la resolució del conseller d'Empresa i Ocupació”, que el passat 9 de gener desestimava el requeriment i defensava que el sistema no exclou, en cap cas, el castellà.

Les bases de la convocatòria del SOC objecte de debat, del 2012, indiquen –com en les anteriors edicions– que els cursos han de ser impartits en català i que el material didàctic ha d'estar redactat “almenys en català”. Tot i que el requeriment va arribar al llavors conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, ja va ser l'actual titular, Felip Puig, qui va respondre al ministeri d'Ocupació. En una carta enviada el 9 de gener, Puig assenyala que “sense perjudici de reconèixer que la redacció de l'ordre podria ser més explícita, en cap moment s'exclou literalment el castellà com a llengua d'ús en els cursos de formació”. Encara més, recorda que no s'obliga “els participants a utilitzar exclusivament el català” i que els aturats que reben cursos de formació poden usar el castellà tant a l'aula com en els seus treballs.

“Interpretar el contrari suposa, no nomes una lectura esbiaixada de l'ordre, sinó també desconèixer la pràctica i la realitat contextual en què es desenvolupen els cursos [...] La qüestió lingüística mai ha estat objecte de polèmica entre els participants, com ho demostra el fet que fins ara no hi hagi hagut cap queixa”, conclou el conseller en la resposta que el govern de l'Estat no ha estimat vàlida.

Diners per a l'ocupació: pocs i tard

El procés judicial iniciat per l'executiu espanyol pot durar ben bé un any, però almenys no ha servit, com temia la Generalitat, per bloquejar el pagament dels diners que Madrid havia de transferir perquè Catalunya pugui desenvolupar les seves polítiques actives d'ocupació. Els diners van arribar tard, molt tard, però han acabat arribant: a finals d'any es van abonar els primers 150 milions i al febrer va arribar la resta de la partida, 41 milions. La xifra suposa una retallada del 56% respecte del 2011 i s'espera que aquest any la clatellada torni a ser alarmant.

Dels 191 milions del 2012, en depenen més d'un miler d'entitats que col·laboren amb el SOC. També la gent que hi treballa. Precisament divendres i davant la manca de recursos es va rescindir el contracte a 236 orientadors laborals. Quan arribin nous fons, assegura el govern, se n'espera contrac-tar un centenar.

 
4)
 
Publicat en VilaWeb dimecres 27 de març del 2013

Adoctrinament espanyolista d'un professor a la Universitat Jaume I de Castelló

Any rere any, dedica una assignatura 'a demostrar la inutilitat del valencià'

Fa anys que uns quants universitaris valencians reben adoctrinament espanyolista a les aules. En concret, al segon curs de la carrera de magisteri de la Universitat Jaume I de Castelló (UJI). 'En aquestes classes penso demostrar la inutilitat del valencià', sol dir els primers dies de classe el professor Francisco Javier González Darder a l'assignatura de Didàctica de la Llengua i de la Literatura Espanyoles. I durant el curs, les agressions lingüístiques s'accentuen més i més. Ho ha explicat a VilaWeb Àlbar Carceller, estudiant de tercer, que, arran de la polèmica campanya promoguda pel PP contra els professors, ha esclatat i ha decidit d'esbombar el cas. Ell va haver de suportar les classes de González Darder l'any passat. Fonts del professorat de la mateixa universitat han confirmat a VilaWeb que ja fa tres o quatre anys, pel cap baix, que un bon nombre d'estudiants es queixen tant al rectorat com als altres professors de l'actitud gens pedagògica, arrogant i excloent de González Darder. Les queixes, tanmateix, acaben en no res.

El primer dia, enquesta espanyolista

L'actitud de González Darder no és ni esporàdica ni cap novetat. Tot comença amb l'activitat del primer dia de classe, que sol suscitar tota mena de reaccions de perplexitat i indignació entre els estudiants. Tal com explica l'Àlbar, González Darder reparteix una enquesta perquè la responguin tots els estudiants; i no és pas una enquesta qualsevol, sinó que té un biaix clarament espanyolista i marca d'entrada el sentit que prendrà l'assignatura durant el curs. Escrits en espanyol, els enunciats de l'enquesta cerquen deliberadament el desprestigi del català. Els estudiants han d'assenyalar a quin idioma es refereix cadascun dels enunciats, vint en total (vegeu-la ací).

Alguns exemples: 'El parlen més de quatre-cents milions de persones a tot el món', 'Amb aquest idioma pots entendre't amb força gent de Nova York i de Los Angeles', 'Hi ha diversos premis Nobel de literatura en aquest idioma', 'Si només existís aquest idioma a la Comunitat Valenciana resultaria difícil sortir a buscar feina a fora i que gent de fora vingués a treballar aquí.'

La mateixa enquesta demana, per mitjà d'una metàfora a través dels gelats i just després del qüestionari, quina llei lingüística prefereix l'estudiant per a l'ensenyament. En aquest apartat, el professor assimila el català i l'espanyol amb diferents sabors (maduixa i nata) i es pregunta de quin sabor ha de ser el gelat, i en quina proporció, en una gelateria pública. Els consumidors de gelats (els estudiants) són, seguint la metàfora, barrufets.

'Parlar valencià a les institucions públiques és una ofensa'

L'any passat, quan l'Àlbar va cursar l'assignatura, hi hagué força discussions amb el professor dins l'aula. Fins i tot uns quants companys van abandonar el curs al cap de poques setmanes. Alguns, com l'Àlbar, van anar a parlar amb González Darder personalment i se'n van queixar, verbalment, als caps de departament. Però no va canviar res. 'No hi havia res a fer, no s'hi podia discutir. Li vaig parlar de Fuster i em va dir que era un mediocre, que estudiar valencià era absurd i que parlar-lo a les institucions públiques era una ofensa; cada dia deixava anar algun atac frontal al valencià.'

'Vaig preguntar-li per què dedicava aquelles hores de classe a fer adoctrinament pur i em va acusar de "perroflauta" i de pancatalanista', explica. L'Àlbar expressa l'astorament, tant d'ell com dels seus companys, que no se'n sabien avenir: 'L'última cosa que ens esperàvem és que dedicàrem tan poc temps a l'autèntic temari de l'assignatura.' Per l'Àlbar, 'és sorprenent que una universitat com la UJI, que es vanta de preservar la llengua, no haja fet res contra un cas com aquest.'

Presona non grata a una escola de primària

Sigui com sigui, aquest no és pas un cas aïllat. Diverses fonts han confirmat a VilaWeb que les queixes contra González Darder vénen de lluny i que fins i tot ha estat viscut conflictes importants en escoles, on solia treballar, per la seva actitud espanyolista i anticatalana. En concret, Gónzález Dader va ser declarat persona non grata a l'escola Lluís Revest de Castelló. El clausrre de l'escola va escriure també una queixa al rectorat de la Universitat Jaume I.

La UJI no actuarà de moment contra González Darder

Tot amb tot, la universitat, per la seva banda, ha explicat aquest matí a VilaWeb que no actuarà, de moment, contra González Darder. La universitat argüeix que no té constància de cap queixa oficial i per escrit dels estudiants i que, per tant, fins que ningú no en formallitzi cap, no pot prendre cap mesura. En declaracions a VilaWeb, el rector de la universitat, Vicent Climent, ha recordat que 'el valencià és la llengua pròpia de la universitat' i que 'tots els membres del professorat han de defensar els principis i valors que arrepleguen estatuts de la universitat, en els quals es reafirma la cooficialitat de totes dues llengües' [català i espanyol]. També ha volgut insistir en el respecte a la llibertat de càtedra de cada professor 'sempre que no vulnere els drets d'altres persones ni la legislació vigent'.

 

5)
 
Publicat en VilaWeb divendre 29 de març del 2013

Mobilització a Castelló contra l'adoctrinament espanyolista d'un professor de la UJI

El IEC demana a la universitat que actuï i se solidaritza amb els estudiants

L'ACV Tirant lo Blanc els encoratja a presentar queixes per escrit · El consell de l'estudiantat en va registrar una ahir a la vesprada

Les polèmiques classes marcadament espanyolistes del professor de magisteri de la Universitat Jaume I de Castelló (UJI) Francisco Javier González Darder van generar ahir una sèrie de reaccions en cadena en poques hores. De primer, la delegació de Castelló de l'Institut d'Estudis Catalans va emetre un comunicat en què deplora l'actitud del professor, demana a la universitat que actuï i es solidaritza amb els estudiants.

'Costa d’entendre que, en lloc d’educar en els valors de la comunicació i la convivència, tot fomentant el respecte i l’admiració per les llengües del món sense distinció, encara hi haja algun professor que actue en classe d’esquena als postulats bàsics de la pedagogia, que s’hi deixe dur pels vells tics de l’autoodi, que hi promoga actituds d’aversió contra la llengua pròpia i oficial del país i, naturalment, de l’UJI, i que, en definitiva, el tal professor aprofite la seua situació de privilegi per provocar i escarnir precisament els alumnes que mantenen insubornables la seua condició, personal i col·lectiva, de valencians', diu el comunicat.

I afegeix que confia que 'seran reconduïdes, amb la màxima urgència i decisió, les activitats irregulars del professor en qüestió'. Finalment es solidaritza amb els estudiants i diu que la universitat 'sempre comptarà amb el suport de la societat castellonenca en l’objectiu de constituir-se en punt referència en l’alta investigació científica i en la modernització de la metodologia educativa, així com en la defensa i promoció de la cultura i de la identitat del poble valencià.'

Tirant Lo Blanc encoratja els estudiants a queixar-se formalment

També ahir, l'Associació Cívica Valenciana Tirant Lo Blanc va fer una declaració per escrit en què emplaça el rector i la junta de govern 'a prendre les mesures necessàries per aclarir la situació que s’ha donat a conèixer en els mitjans i prendre les mesures disciplinàries que se'n puguen derivar dels fets demostrats, en el marc de la normativa pròpia de la universitat.' També demana que el consell de govern faci una declaració pública de refús i condemna de les afirmacions del professor i encoratja els estudiants a presentar queixes a través de les vies contemplades en la normativa universitària.

El consell de l'estudiantat presenta una queixa formal al registre

Cal recordar que la universitat va dir dimecres que no pensava actuar contra González Darder perquè no li constava al registre cap queixa oficial que ho sol·licités. Arran d'aquesta resposta de la universitat, el consell de l'estudiantat de la UJI va presentar ahir una queixa oficial, en nom del portaveu i del vice-portaveu, perquè la universitat actuï. El consell hi explica explica que ha rebut 'queixes tant d'antics alumnes com d'actuals de les més que dubtoses pràctiques educatives del professor Francisco Javier González Darder'. I afegeix: 'No deuria ser permès que un professor menyspree i ataque a una llengua i una cultura en una universitat pública, però encara menys que qualifique als seus alumnes de "perroflautas", "pancatalanistas", "mentirosos", etc; afirmant que "hablar valenciano en una institución pública es como ir disfrazado de payaso a un entierro", tot fent apologia de les metodologies educatives del franquisme.'

Finalment, sol·licita el següent: 'L'expulsió immediata del professor Francisco Javier González Darder pels atacs reiterats al català i a part dels seus alumnes a més de l’apologia constant de la dictadura franquista. La declaració per part de la universitat de persona non-grata a Francisco Javier González Darder, com ja va fer l’IES Lluís Revest. La realització i difusió d'un comunicat per part de l’equip rectoral, recordant a professors i alumnes l’aposta pel valencià de la universitat.'

La queixa va ser enviada i registrada seguint les vies que marca la normativa universitària. En concret, es va enviar al vice-rector de professorat, a la sindicatura de greuges de la UJI i a la facultat de ciències humanes i socials.

Alhora, el consell de l'estudiantat també va emetre un comunicat en què critica la campanya promoguda per les joventuts del PP contra els professors. També ahir, la universitat va emetre un comunicat en què deplorava la campanya de les joventuts del PP i defensa la llibertat de càtedra. El comunicat no fa cap referència, però, al cas del professor González Darder.

 
6)
 
Publicat en VilaWeb dimecres 27 de març del 2013

Ara Llibres i la Fundació Coromines publiquen el Diccionari Etimològic, abreujat

Volen donar sortida comercial a la vasta obra del lingüista Joan Coromines i acostar-la al públic

Aquest migdia s'ha presentat el primer volum, de tres, d'una edició abreujada del 'Diccionari etimològic i complementari de la llengua catalana' de Joan Coromines. El publica Ara Llibres amb la col·laboració de la Fundació Coromines. L'obra conté les deu mil entrades principals dels deu volums del diccionari, amb la sinopsi de l'explicació i alguns derivats. Aquesta feina de síntesi, l'ha feta el lingüista Josep Ferrer, membre de la Fundació Coromines, un dels coneixedors més importants de la seva obra. Aquesta edició té la virtut d'haver incorporat les darreres correccions que va fer Coromines.

El segon volum del 'Diccionari etimològic' apareixerà al juny i el tercer, al setembre. Els volums es vendran sobretot per via de crèdit, per bé que també es trobaran a les llibreries (120 euros per volum). L'editorial ha hagut de digitalitzar els deu volums del 'Diccionari etimològic i complementari de la llengua catalana'. Per a aquesta obra, ha rebut de la Generalitat un préstec reintegrable de l'ICEC (Institut Cultural d'Empreses Culturals).

Aquest projecte és el començament d'un camí que involucra l'editorial Ara Llibres i la Fundació Coromines i que té la intenció de cercar nous canals de sortida comercial de l'obra de Coromines i el fons de Curial Edicions, de Max Cahner. Segons que ha explicat la directora editorial d'Ara Llibres, Izaskun Arretxe, el projecte té tres objectius: cercar nous canals de sortida comercial al fons Coromines, impulsar nous projectes i productes a partir d'aquest fons i tornar a posar-ne en circulació algunes parts, com ara l'altra joia de Coromines, 'Onomasticon Catalaniae'.

El president de la Fundació Coromines, Antoni Vives, que va acceptar l'encàrrec fa gairebé tres anys, parla del fons com d'un tresor científico-filològico-lingüístic i espiritual del país. I descriu Coromines com un gran obsessionat, un d'aquells personatges que han permès que pervisqui la catalanitat del país. També insisteix en la necessitat de continuar l'edició de l'epistolari, 'que inclou milers de cartes, imprescindibles per a explicar la història del segle XX a Catalunya'. Un altre projecte important que conté l'acord d'Ara Llibres i la Fundació Coromines és de digitalitzar l'obra 'Onomasticon Cataloniae'. Per Vives –que també és regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona i escriptor– aquesta és una empresa cultural en majúscules.

 
7)
Premi de Literatura Eròtica “La Vall d’Albaida”
BASES
 
1. Podran optar al Premi de Literatura Eròtica "La Vall d’Albaida", obres de tema eròtic, originals i inèdites, escrites en valencià, amb una extensió mínima de 50 fulls DIN A-4, mecanografiats a dos espais per una sola cara, de qualsevol gènere narratiu: novel·la, narracions, biografia, etc.
 
2. L’import del premi convocat és de 4.000 euros i s’entendrà com a pagament dels drets d’autor dels 2.000 primers exemplars que es venguen. De la resta d’exemplars venuts, l’autor percebrà un 10% sobre el preu de venda al públic, segons contracte amb Edicions Bromera. La dotació del premi estarà subjecta a les retencions fiscals corresponents.
 
3. El jurat el formaran Soledat Carreño, Elvira Gimeno, Josep Pastells, Francisca Barahona i el president de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, o persona en qui delegue, que el presidirà.
 
4. El llibre guardonat serà publicat per Edicions Bromera. Així mateix, Edicions Bromera tindrà una opció preferent, durant un termini màxim d’un mes, per a decidir la publicació de les obres no guardonades, si així ho recomana el jurat. En cadascun dels exemplars publicats es farà constar el premi obtingut en el concurs i l’organització d’aquest a càrrec de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida.
 
5. El jurat seguirà el procediment de votacions successives fins a obtenir una majoria de vots a favor d’una obra determinada, que serà la guanyadora. Amb tot, si el jurat creu que cap de les obres presentades no assoleix la qualitat mínima per a ser publicada, el premi podrà no ser adjudicat. En cap cas, l’import del premi no serà fraccionat.
 
6. El termini de presentació es tancarà el dia 27 de maig del 2013. Les obres s’hauran de trametre a la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, avinguda de Sant Francesc, núm. 8, 46870 d’Ontinyent (telèfon 96 291 15 83). Caldrà indicar en el sobre "Per al Premi de Literatura Eròtica La Vall d’Albaida".
 
7. El premi s’atorgarà al voltant de la Nit de Sant Joan, en un acte que s’anunciarà oportunament.
 
8. Els originals mecanografiats, enquadernats i perfectament llegibles, es presentaran per quintuplicat i caldrà fer constar a la coberta, a més del títol corresponent, el nom de l’autor, l’adreça i el telèfon. Les obres també podran presentar-se sota pseudònim; en aquest cas, s’hi haurà d’acompanyar amb la plica corresponent.
 
9. Els originals no premiats es podran recollir, a partir de 30 dies després del lliurament, a la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, dins d’un termini màxim de tres mesos, transcorreguts els
quals es procedirà a la destrucció dels originals no reclamats. La Mancomunitat es compromet a retornar les obres no guanyadores als autors que ho sol·liciten.
 
10. La presentació dels originals pressuposa l’acceptació íntegra d’aquestes bases i dels drets i les obligacions que se’n deriven. Les qüestions no previstes en aquestes bases, les resoldrà el jurat segon el seu criteri.
 
8)
 
Publicat en VilaWeb dimecres 3 d'abril del 2013
 
 
En el primer discurs oficial que ha fet a Andorra, aquesta tarda al Consell General, el secretari general de les Nacions Unides (ONU), Ban Ki-moon, s'ha limitat a dir unes poques paraules salutació en català. Més tard, però, a l'acte central de la visita, que s'ha fet a l'auditori d'Ordino, el secretari general de l'ONU ha començat el discurs, dirigint-se a les màximes autoritats andorranes, en català, fet que li valgut una forta ovació.

En concret, Ban Ki-moon, ha dit:

'Il·lustre senyor cap de govern, molt il·lustre senyor síndic, molt il·lustres i honorables autoritats, distingits convidats i convidades, deixeu que us adreci unes paraules en català, la vostra llengua mil·lenària. Estic encantat de trobar-me a Andorra, oasi de pau.'

 
9)
 
Publicat en VilaWeb dimecres 3 d'abril del 2013

El govern modifica els Premis Nacionals de Cultura

N'hi haurà un màxim de deu i sense categories prèvies

Desapareix el jurat independent i s'obre la porta a premiar una obra en llengua espanyola

El govern de la Generalitat va aprovar ahir un decret que modificava els Premis Nacionals de Cultura, que depenen del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA). Carles Duarte, que n'és el president, ja va apuntar aquesta possibilitat l'estiu passat, fet que va causar malestar en l'àmbit cultural, sobretot perquè obria la porta a premiar llibres escrits en llengua espanyola. Efectivament, tal com es formulen ara els premis, aquesta possibilitat hi és, tot i que el decret estableix que 'els premis valoren la contribució dels guardonats durant l’any anterior, amb especial atenció a les obres que emprin el català o l’occità, aranès a l’Aran, com a llengua d’expressió, quan escaigui, per la naturalesa artística o creativa.'

S'atorgaran un màxim de deu premis cada any, genèricament, sense cap categoria establerta. Fins ara se n'atorgaven setze per a setze categories: arquitectura i espai públic, arts visuals, audiovisual, cinema, circ, còmic, cultura popular, dansa, disseny, literatura, música, patrimoni cultural, pensament i cultura científica, projecció social de la llengua catalana, teatre i trajectòria professional i artística. El fet que els premis siguin genèrics permet que hi hagi més d'un premiat d'una mateixa disciplina i cap premiat de moltes altres. Per exemple, que un any es premiïn dos escriptors i cap coreògraf.

Fins ara hi havia un jurat independent que presentava candidatures, les debatia en diverses reunions i n'escollia els guardonats. Ara el jurat dels Premis Nacionals de Cultura serà el plenari del CoNCA. Segons el decret, es farà una convocatòria pública que permetrà que entitats culturals representatives hi facin propostes de candidatures. Però el jurat també tindrà la potestat d'escollir assessors, el nom dels quals no és públic, que també en podran fer. A aquestes dues vies de candidatures s'hi afegiran les que provinguin dels membres del plenari mateix.

El decret, que es farà públic i serà efectiu aquesta setmana, també inclou la voluntat que els premis siguin exempts d'impostos i la possibilitat de revocar un premi, per causes justificades, igual com passa amb la Creu de Sant Jordi o la Medalla d'Or de la Generalitat.

 

10)
 
 
 
(dijous 4 d'abril del 2013)
 
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
InfoMigjorn és un butlletí que distribueix missatges informatius relacionats amb la llengua catalana, com ara:
– Retalls de notícies de premsa.
– Articles, publicats o inèdits.
– Informacions sobre seminaris, congressos, cursos, conferències, presentacions de llibres, publicacions de revistes, etc.
– Ressenyes de llibres, publicades o inèdites.
Així com altres missatges informatius relacionats amb sociolingüística, gramàtica històrica, dialectologia, literatura, política lingüística, normativa, etc.
 
 
Enviat pel servei Sala de premsa de DRAC telemàtic http://drac.com
 
PROTECCIÓ DE DADES. En virtut de les lleis vigents en matèria de protecció de dades (LOPD) us informem que us hem enviat aquest correu utilitzant les dades de contacte que ens vàreu facilitar en el seu moment i que vàrem incorporar al nostre arxiu. Teniu dret a sol·licitar l'accés, la modificació o la cancel·lació de les vostres dades, incloent-hi l'adreça de correu electrònic, del nostre arxiu. Podeu contactar amb nosaltres enviant un missatge a l'adreça infomigjorn@telefonica.net Si voleu donar-vos de baixa, cliqueu ací