InfoMigjorn, revista digital sobre llengua catalana [10.400 membres]
 
Butlletí número 452 (dijous 03/03/2011) - Continguts triats i enviats per Eugeni S. Reig
 
 
2) Joan Tudela - El català aparent
 
 
4) Presentació del llibre 'Manual de documentació administrativa'
 
 
 
7) Notícies de Valencianisme.com
 
8) Agenda d'actes en valencià a Alacant, Elx i poblacions pròximes
 
9) Demà en InfoMigjorn Cap de Setmana
 
 
1)
 
El butlletí ‘Cada dia un mot', que envia diàriament una paraula o expressió amb exemples i citacions que n'il·lustren l'ús, a més d'altres complements com ara l'etimologia i la frase del dia, ha passat aquests dies dels 20.000 subscriptors.
 
Després de 12 anys de fer rodar mots per internet, ja se n'han enviat més de 2.600. Estan tots a la web de RodaMots, arxivats seguint diferents criteris: alfabèticament, cronològicament, per temes i per autors de les citacions seleccionades. El 2009, coincidint amb el desè aniversari de la iniciativa, es va publicar el llibre RodaMots: Deu anys fent ‘Cada dia un mot' (Empúries), amb una tria de 250 mots agrupats temàticament.
 
La gran majoria dels subscriptors reben els missatges diaris, que s'envien gràcies a la col·laboració de Drac telemàtic, si bé hi ha la possibilitat de rebre'ls aplegats en un sol missatge setmanal. També es poden seguir via RSS i al Twitter, que actualment té prop de 500 seguidors.
 
 
RodaMots forma part de la Xarxa de Mots, que aplega altres projectes relacionats amb la llengua i la literatura a internet, com ara Minimàlia (butlletí que envia una frase cada dia), el Quadern de notes vistes (blog amb textos de Josep Pla) i el Punt de Mira (recopilació dels articles publicats per Joan F. Mira), entre altres iniciatives. El projecte de «bloguització» d'El quadern gris, de Josep Pla, va rebre el Premi Lletra l'any 2008.
 
2)
 
Publicat en el diari digital laMalla.cat dilluns 21 de febrer del 2011

El català aparent

Joan Tudela

(Publicat al diari Avui el 16 de juny del 1989)

Ara, aquí, l'alternativa no és entre puristes i llicenciosos, entre el heavy i el light: el dilema és entre el català i el català aparent. En qualsevol llengua, el lèxic és superficial, l'ortografia és una convenció. L'estructura, allò que fa que una llengua sigui ella mateixa i no una altra, la formen la fonètica i la sintaxi. Doncs bé. El català aparent consisteix, fonèticament, en un apitxament general, amb la desaparició de les sonores en tots els contextos: dins d'una paraula o en un enllaç fònic, i la reducció de les vocals neutres a a en totes les posicions i, sintàcticament, en la substitució dels pronoms febles i una equivalència total i constant amb el castellà. El català aparent no és res més que un dialecte nou del castellà. No el defensa cap lingüista, el català aparent, senzillament hi és. I s'escampa com una taca d'oli. Alerta, que una llengua golafre se'n pot menjar una altra substituint-la (és el perill que corre el basc) però també dialectalitzant-la (és el risc del gallec). Però no ens enganyem. El català aparent pot jugar un paper sociolingüístic positiu, comparable al que va fer el xava en una altra època, com a parlar de transició, personal o generacional, dels castellanoparlants que s'incorporen al català. Diguem-ho tot, però. Els que tenen la llengua catalana com a llengua de treball -lingüistes, escriptors, traductors, periodistes, actors, cantants, etcètera- han d'expressar-se en català, o aprendre'n, o dedicar-se a una altra cosa. L'ús professional del català aparent és intolerable. Oi que els metges o els arquitectes n'han de saber, perquè si no en saben és un escàndol? Doncs els que treballem amb la llengua també. A la televisió, són casos típics de català aparent la Mercedes Milà o la veu del Dragui -el ninotet protagonista de la Història de Catalunya-. En literatura, la novel·la erudita Pamela, de Joan Perucho, és escrita en una llengua que de català només té el lèxic i l'ortografia: és a dir, l'aparença, perquè la sintaxi és plenament castellana (a l'extrem contrari, la novel·la negra Vuit dies de juny, de Miquel Colomer i Emili Castellanos, fa l'experiment literari de transgredir el lèxic, però, en canvi, la sintaxi és genuïnament catalana).

Ara, aquí, evitar el català aparent i mantenir viu el català és el nostre gran repte lingüístic. Ens en sortirem?

Jo en deia català aparent, en aquest article meu del 1989 que ara reedito a laMalla; ara tots plegats en diem catanyol: és ben bé el mateix.

3)
 
Publicat en EL PUNT dimecres 23 de febrer del 2011
http://www.elpunt.cat/noticia/article/5-cultura/19-cultura/374383-rosa-serrano-obte-el-premi-vicent-ventura.html

Rosa Serrano obté el premi Vicent Ventura

L'editora rebrà el guardó el pròxim 6 d'abril en reconeixement al seu compromís amb el País Valencià

La directora de Tàndem serà homenatjada junt a Josep Lluís Blasco

L'editora valenciana Rosa Serrano és la guanyadora del XII Premi Vicent Ventura. Serrano rebrà un guardó que s'atorga a una persona o col·lectiu que s'haja distingit per la seua trajectòria cívica, democràtica i de compromís amb el País Valencià. El premi, que és anual, està instituït en memòria i homenatge al periodista Vicent Ventura, que va morir en 1998.

El lliurament del premi està programat per al dimecres 6 d'abril en el transcurs d'un sopar en què hi haurà també un homenatge a Josep Lluís Blasco.

Rosa Serrano (València, 1945) és llicenciada en Pedagogia per la Universitat de Barcelona. Va treballar a l'Escola Gavina des del seu començament. Des de 1990 és editora de Tàndem, i ha estat (entre 1991 i 1995) presidenta de l'Associació d'Editors del País Valencià.

Fins ara han estat guardonats amb el Premi Vicent Ventura personalitats i institucions com ara Josep Lluís Bauset, Ferran Sanchis Cardona, la Societat Coral El Micalet i Frederic Jordà, Escola Valenciana, el Col·legi Públic Censal de Castelló, Manuel Safont, Trini Simó, Enric Tàrrega, Bernat Capó, Francesc de Paula Burguera, la revista Saó i el cantant Paco Muñoz.

 

4)
 
Presentació del llibre 'Manual de documentació administrativa'
 
 
Divendres, 4 de març, a les 11.30 h
Sala d'actes del monestir de Sant Miquel dels Reis
 
Avinguda de la Constitució, núm. 284. València
Es demana la confirmació de l'assistència al telèfons 96 387 40 89 i 96 387 40 90
 

5)
 
Publicat en directe.cat divendres 11 de febrer del 2011

Les grans operadores de telefonia obvien els compromisos d'atendre els usuaris en català

La Plataforma per la Llengua denúncia que incompleixen el conveni firmat l'any 2007 · Garantia que les comunicacions amb els clients tinguessin l'opció del català
 
La Plataforma per la Llengua ha presentat aquest dijous un estudi (pdf) que treu a la llum la passivitat de les grans operadores de telefonia a l'hora d'atendre els seus usuaris en català. Així, l'enquesta, realitzada a 655 persones, demostra que la major part dels enquestats no disposen dels contractes, factures ni de la bústia de veu en català i, en alguns casos, fins i tot després d'haver-ho demanat directament a l'operadora. Algunes dades ho exemplifiquen: només el 16,8% dels enquestats disposa d'un contracte en català i un 54,5% que han demanat rebre la factura en català no ho han aconseguit. Una cosa similar passa en l'àmbit de les comunicacions de la companyia amb el client en diferents formats, en què l'ús del català és clarament minoritari: per exemple, tan sols el 4,2% dels enquestats afirma rebre els missatges sempre en català. La plataforma denuncia que les grans operadores incompleixen el conveni firmat amb la Generalitat  el 2007 per garantir que totes les comunicacions amb els usuaris tinguessin l'opció de fer-les en català.
 
Aquest estudi és la quarta part d'un treball que va començar el 2007 i que tenia com a objectiu avaluar el grau d'acompliment del conveni signat entre la Generalitat de Catalunya i els principals fabricants i operadores del sector de la telefonia mòbil. Els acords establien la inclusió del català en els terminals com a opció idiomàtica en el menú lingüístic i el compromís de les operadores de garantir que els clients poguessin rebre totes les comunicacions i serveis en llengua catalana. La llengua de Catalunya sembla però que encara que no està en un bon nivell.

Així, un 63% dels usuaris afirmen que el seu telèfon disposa de l'opció en català, però aquesta xifra davalla fins al 41% quan es tracta d'atenció al client en català de les companyies. La majoria d'enquestats afirma que l'atenció en la llengua de Catalunya l'han de demanar expressament, fet que demostra que les operadores treballen per defecte en castellà creant, així, un greuge comparatiu entre els usuaris. Malgrat això, la situació ha millorat en els darrers anys. El treball es presenta pocs dies abans que Barcelona es converteixi en el centre del món del sector de la telefonia, gràcies al Mobile World Congress (GSMA), el congrés de telefonia mòbil més important del món.

Vodafone i Orange les companyies que més menystenen el català

Les tres principals companyies operadores que actuen a Catalunya i a la major part de les terres de parla catalana presenten dèficits importants en l'ús del català, essent aquests més accentuats en els casos de Vodafone i Orange que a Movistar. De la resta de companyies cal destacar RACC Mòbil, que és un exemple d'utilització del català en la telefonia mòbil.
 
 
6)
 
Publicat en EL PUNT dimarts 1 de març del 2011
http://www.elpunt.cat/noticia/article/13-comunicacio/20-comunicacio/376962-la-universitat-de-valencia-se-suma-a-la-condemna-pel-tancament-de-tv3.html

La Universitat de València se suma a la condemna pel tancament de TV3

“No es tracta d'una decisió en benefici de la ciutadania, sinó un acte de censura incomprensible”, s'apunta en un manifest

El consell de govern de la Universitat de València (UV) ha manifestat la seua “perplexitat” davant el tancament de les emissions de TV3 al País Valencià, “conseqüència de les reiterades sancions que el govern de la Generalitat ha imposat a Acció Cultural del País Valencià (ACPV)”, apunta la institució acadèmica en una nota.

“No es tracta d'una decisió en benefici de la ciutadania, sinó un acte de censura incomprensible que ens empobreix socialment i culturalment”, s'assenyala en un manifest redactat ex professo.

La UV creu que el tancament de les emissions representa “un contrasentit i un menyspreu a la llengua pròpia dels valencians, la qual necessita sobretot de recolzament”.

 
7)

RECULL DE NOTÍCIES DE VALENCIANISME.COM

 

SETMANA DEL 21 AL 27 DE FEBRER DEL 2011

 

 

 

Milers de persones convertixen la plaça de la Mare de Déu en un clam per la llibertat d'expressió

 

Llegiu la notícia: http://www.valencianisme.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2853&Itemid=1

 

 El ciberactivisme pel valencià continua amb la seua campanya de queixes al Síndic de Greuges

 

Llegiu la notícia: http://www.valencianisme.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2854&Itemid=1

 

 Units per Valéncia proposa "un nou consens sobre el valencià"

 

Llegiu la notícia: http://www.valencianisme.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2856&Itemid=1

 

 El Tirant de Cançó visita el País Valencià i els territoris del nostre àmbit lingüístic

 

Llegiu la notícia: http://www.valencianisme.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2857&Itemid=1

 

 El jurat del XII Premi Vicent Ventura concedix el guardó a l'editora Rosa Serrano

 

Llegiu la notícia: http://www.valencianisme.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2858&Itemid=1

 

Compromís demana la televisió sense fronteres a les Corts

 

Llegiu la notícia: http://www.valencianisme.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2859&Itemid=1

 

Escola Valenciana presenta el seu full de ruta per a la implantació del plurilingüisme

 

Llegiu la notícia: http://www.valencianisme.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2861&Itemid=1

 

 L'AVL es pronuncia sobre el cessament de les emissions de TV3 al País Valencià

 

Llegiu la notícia: http://www.valencianisme.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2860&Itemid=1

 

Parlarem amb Vicent Moreno, president d'Escola Valenciana. Què li voldríeu preguntar?

 

Llegiu la notícia: http://www.valencianisme.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2851&Itemid=1

 

 

 

8)

 

Agenda d'actes en valencià a Alacant, Elx i poblacions pròximes

EXPOSICIONS

Fins al 5 de març del 2011
Exposició d'Antoni Miró: "Històries (de la nostra història)"
Museu de la Universitat d'Alacant
Organitza: Universitat d'Alacant

Fins al 6 de març
Presentació de treballs als certàmens de Fotografia i Narrativa en l'exposició d'Antoni Miró: "Històries (de la nostra història)"
Premis: Un primer premi, dotat amb una obra original de Toni Miró i un lot de catàlegs del MUA. Dos accèssits, dotats amb una obra original de Toni Miró.
http://breu.bulma.net/?l12321

 

Fins al 27 de març del 2011
Exposició "Enric Valor, el valor de les paraules"
Alacant. Sala d'exposicions de la CAM. C/ Ramón y Cajal, 5
Organitza: Acadèmia Valenciana de la Llengua, CAM

ACTES


MARÇ

Dijous, 3 de març, 17.30 i 20.15 h
Cinema en valencià: Harry Potter i les relíquies de la mort. Part 1 (+7 anys)
Alacant. Yelmo Cines Porta d'Alacant. Av. Alcalde Llorenç Carbonell, s/n.
Entrada gratuïta amb la TIU o amb invitació. Reduïda per al públic en general
Organitza: Universitat d'Alacant. Patrocina: Institut d'Estudis Catalans
Hi col·labora: la Cívica-Escola Valenciana

Dijous, 3 de març, 19 h
Reunió de la Plataforma Sense Senyal per tractar el tancament de TV3 al País Valencià.
Seu d'Alacant. C/ Ramón y Cajal, 4
Organitza: Plataforma Sense Senyal

Dijous, 3 de març
Cinema en valencià: 'Herois'
Elx. Cine Odeón. C/ Juan Ramón Jiménez, 18
Entrada lliure (capacitat limitada)
Organitza: Universitat Miguel Hernández d'Elx, Elx Cultural, Institut d'Estudis Comarcals del Baix Vinalopó, Cine Club Luis Buñuel

Divendres, 4 de març
Concert de FemenîSAX
FemenîSAX promou la música per a saxofon interpretada i composta per dones. De moment ha constituït dues agrupacions: Quartet de Saxofons FemenîSAX i Duet Falafet.
Seu d'Alacant. C/ Ramón y Cajal, 4
Organitza: Universitat d'Alacant

Dilluns, 7 de març, a partir de les 11 h
Cicle de conferències Centenari d'Enric Valor
11.00 h Inauguració de la Jornada
11.05 h Maria Conca (Universitat de València): “La contribució d'Enric Valor a l'estàndard català”.
12.00 h Vicent Salvador (Universitat Jaume I): “La narrativa d'Enric Valor en el marc de la narrativa catalana”.
13.00 h Carme Oriol (Universitat Rovira i Virgili): “Les rondalles d'Enric Valor en el marc de la rondallística catalana”.
Organitza: Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana.
Hi col·laboren: Departament de Filologia Catalana de la Universitat d'Alacant, Departament de Filologia Catalana de la Universitat de València i Institut d'Estudis Catalans

Dimarts 8 de març
Inauguració de l'exposició "Sendes i Carenes d'Enric Valor"
Mutxamel
Organitza: Ajuntament de Mutxamel, la Cívica-Escola Valenciana

Dimecres, 9 de març, 12 h
Els cicles del CAU. Pel·lícula 'Viatge al centre de la Terra'
Universitat d'Alacant. Centre d'Autoaprenentatge (CAU). Biblioteca General
Organitza: Universitat d'Alacant (Servei de Promoció del Valencià)

Dijous, 10 de març, 17 h
Els cicles del CAU. Pel·lícula 'Viatge al centre de la Terra'
Universitat d'Alacant. Centre d'Autoaprenentatge (CAU). Biblioteca General
Organitza: Universitat d'Alacant (Servei de Promoció del Valencià)

Dijous, 10 de març, 18 i 20 h
Cinema en valencià: Gru, el meu dolent preferit
Alacant. Yelmo Cines Porta d'Alacant. Av. Alcalde Llorenç Carbonell, s/n.
Entrada gratuïta amb la TIU o amb invitació. Reduïda per al públic en general
Organitza: Universitat d'Alacant. Patrocina: Institut d'Estudis Catalans
Hi col·labora: la Cívica-Escola Valenciana

Dijous, 10 de març, 20 h
Presentació del llibre 'La mel i la fel' de Carme Miquel
Seu d'Alacant. C/ Ramón y Cajal, 4
Organitza: Cívica-Escola Valenciana, 26 Lletres, Universitat d'Alacant

Dimarts, 15 de març, 12 h
Actuació d'Arthur Caravan
Paranimf de la Universitat d'Alacant
Entrada 2 euros.
Organitza: Universitat d'Alacant

Dimecres, 16 de març. 19 h
Reunió informativa "Sí a la nostra llengua": actualitat ILP Televisió sense fronteres, novetats TV3, campanya a favor del valencià
El Campello. Centre social El Barranquet
Organitza: ACPV

Dijous, 17 de març, 19 h
Reunió informativa "Sí a la nostra llengua": actualitat ILP Televisió sense fronteres, novetats TV3, campanya a favor del valencià
Alacant. Centre 14, sala de juntes. C/ Llauradors
Organitza: ACPV

Dijous, 17 de març, 18 i 20 h
Cinema en valencià: 'Coneixeràs l'home dels teus somnis'
Alacant. Yelmo Cines Porta d'Alacant. Av. Alcalde Llorenç Carbonell, s/n.
Entrada gratuïta amb la TIU o amb invitació. Reduïda per al públic en general
Organitza: Universitat d'Alacant. Patrocina: Institut d'Estudis Catalans
Hi col·labora: la Cívica-Escola Valenciana

Dijous, 17 de març, 19.30 i 22.00 h
Cinema en valencià: 'Bicicleta, cullera, poma'
Elx. Cine Odeón. C/ Juan Ramón Jiménez, 18
Entrada lliure (capacitat limitada)
Organitza: Universitat Miguel Hernández d'Elx, Elx Cultural, Institut d'Estudis Comarcals del Baix Vinalopó, Cine Club Luis Buñuel

Dijous, 17 de març, 20 h
Presentació del llibre de Víctor G. Labrado '25 anys de Trobades'
Alacant. Llibreria 80 Mundos. Av. General Marvà, 14
Hi intervenen: Vicent G. Labrado, Vicent Moreno, Ferran Isabel
Organitza: la Cívica-Escola Valenciana, Llibreria 80 Mundos

Dijous, 24 de març, 18 i 20 h
Cinema en valencià: 'Shrek. Feliços per sempre'
Alacant. Yelmo Cines Porta d'Alacant. Av. Alcalde Llorenç Carbonell, s/n.
Entrada gratuïta amb la TIU o amb invitació. Reduïda per al públic en general
Organitza: Universitat d'Alacant. Patrocina: Institut d'Estudis Catalans
Hi col·labora: la Cívica-Escola Valenciana

Divendres, 25 de març, 21 h
Representació de: 'Un jardí frances', a càrrec del Teatre Micalet
Alacant. Teatre Arniches

Dilluns, 28 de març, 12 h
Els cicles del CAU. Pel·lícula 'Crash'
Universitat d'Alacant. Centre d'Autoaprenentatge (CAU). Biblioteca General
Organitza: Universitat d'Alacant (Servei de Promoció del Valencià)

Dimarts, 29 de març, 20.15 h
Taula redona sobre la normalització lingüística a Alacant
Seu d'Alacant. C/ Ramón y Cajal, 4
Organitza: Plataforma d'Iniciatives Ciutadanes

Dimecres, 30 de març, 17 h
Els cicles del CAU. Pel·lícula 'Crash'
Universitat d'Alacant. Centre d'Autoaprenentatge (CAU). Biblioteca General
Organitza: Universitat d'Alacant (Servei de Promoció del Valencià)

Dijous, 31 de març, 18 i 20 h
Cinema en valencià: Flors negres (+18 anys)
Alacant. Yelmo Cines Porta d'Alacant. Av. Alcalde Llorenç Carbonell, s/n.
Entrada gratuïta amb la TIU o amb invitació. Reduïda per al públi en general
Organitza: Universitat d'Alacant. Patrocina: Institut d'Estudis Catalans

Dijous, 31 de març, 19.30 i 22.00 h
Cinema en valencià: La mosquitera
Elx. Cine Odeón. C/ Juan Ramón Jiménez, 18
Entrada lliure (capacitat limitada)
Organitza: Universitat Miguel Hernández d'Elx, Elx Cultural, Institut d'Estudis Comarcals del Baix Vinalopó, Cine Club Luis Buñuel

-------------

ABRIL

Diumenge, 3 d'abril, de 10 a 18 h
Trobada d'Escoles en Valencià de l'Alacantí
Alacant. CEIP Joaquim Sorolla
Organitza: la Cívica-Escola Valenciana

Dimarts, 5 d'abril, 20 h
Representació de 'Jocs perversos', a càrrec de la Companyia Resta i l'Aula de Teatre de la Universitat de València
Paranimf
Organitza: Universitat d'Alacant

Dijous, 7 d'abril
II Jornada de Difusió de Programari Informàtic en Valencià
Sala d'actes de l'Aulari II i edifici Germà Bernàcer
Organitza: Universitat d'Alacant (Escola Politècnica Superior, Vicerectorat de Tecnologia i Innovació Educativa)
Programa:
9:00-9:30 h. Acreditació dels assistents (sala d'actes de l'Aulari II)
9:30-10 h. Presentació de les jornades, amb parlament de les autoritats
10-11:15 Conferència. Localització de programari lliure, a càrrec de David Planella (coordinador de totes les traduccions de l'Ubuntu a Canonical i coordinador, des de Softcatalà, de la traducció de l'Ubuntu al català).
11:15-11:45 h. Descans
11:45- 13:15 h. 1a sessió de tallers (edifici Germà Bernàcer) (punt 36 del plànol).
---Taller 1 (aula GB/INF2): El Corrector: la verificació automàtica de textos, un ajut a la redacció, a càrrec de Martí Quixal, membre de Glicom, el grup d'investigació que ha desenvolupat l'aplicació.
---Taller 2 (aula GB/INF5): Traductor Apertium. Funcionament i integració en els webs de Softvalencià i Softcatalà, a càrrec de Xavier Ivars (membre de Softvalencià i Softcatalà, responsable de la integració d'Apertium en web).
---Taller 3 (aula GB/INF3): Traductors automàtics: recursos a l'abast, a càrrec de Robert Escolano (tècnic lingüístic del Servei de Promoció del Valencià de la UA)
---Taller 4 (aula GB/1006): Ubuntu 10.10. Instal·lació i aplicacions, a càrrec de Vicent Cubells (membre de Softvalencià i Softcatalà).
13:15-13:30 Descans.
13:30-15 h. 2a sessió de tallers (mateixes aules)

Dijous, 7 d'abril, 18 i 20 h
Cinema en valencià: 'Com ensinistrar un drac'
Alacant. Yelmo Cines Porta d'Alacant. Av. Alcalde Llorenç Carbonell, s/n.
Entrada gratuïta amb la TIU o amb invitació. Reduïda per al públi en general
Organitza: Universitat d'Alacant. Patrocina: Institut d'Estudis Catalans
Hi col·labora: la Cívica-Escola Valenciana

Dimarts, 12 d'abril, 12 h
Els cicles del CAU. Pel·lícula 'Ice age'
Universitat d'Alacant. Centre d'Autoaprenentatge (CAU). Biblioteca General
Organitza: Universitat d'Alacant (Servei de Promoció del Valencià)

Dijous, 14 d'abril, 18 i 20 h
Cinema en valencià: 'Pa negre' (+18 anys)
Alacant. Yelmo Cines Porta d'Alacant. Av. Alcalde Llorenç Carbonell, s/n.
Entrada gratuïta amb la TIU o amb invitació. Reduïda per al públi en general
Organitza: Universitat d'Alacant. Patrocina: Institut d'Estudis Catalans

Dijous, 14 d'abril, 20 h
Presentació del llibre 'Lletre per a un àlbum' de Manel Rodríguez
Seu d'Alacant. C/ Ramón y Cajal, 4
Organitza: Cívica-Escola Valenciana, 26 Lletres, Universitat d'Alacant

Divendres, 15 d'abril, al matí
Trobada de Secundària i Batxillerat de l'Alacantí
Xixona.
Organitza: la Cívica-Escola Valenciana

Divendres, 15 d'abril, 12 h
Els cicles del CAU. Pel·lícula 'Ice age'
Universitat d'Alacant. Centre d'Autoaprenentatge (CAU). Biblioteca General
Organitza: Universitat d'Alacant (Servei de Promoció del Valencià)

Dimarts, 19 d'abril
Representació de 'València Zombi', a càrrec de Xavi Castillo i Pot de Plom
Paranimf de la Universitat d'Alacant
Organitza: Universitat d'Alacant

-------------

MAIG

Dilluns, 9 de maig, 12 h
Representació del muntatge sobre poemes de Joan Salvat-Papasseit 'Dóna'm la mà', a càrrec de l'Aula de Teatre de la Universitat de Vic
Paranimf de la Universitat d'Alacant
Organitza: Universitat d'Alacant

Dijous, 12 de maig, 18 i 20 h
Cinema en valencià: Toy Story 3
Alacant. Yelmo Cines Porta d'Alacant. Av. Alcalde Llorenç Carbonell, s/n.
Entrada gratuïta amb la TIU o amb invitació. Reduïda per al públic en general
Organitza: Universitat d'Alacant. Patrocina: Institut d'Estudis Catalans
Hi col·labora: la Cívica-Escola Valenciana

Dijous, 12 de maig, 20 h
Presentació del llibre 'Rondalles de Cresol' de Jordi Raül Verdú
Seu d'Alacant. C/ Ramón y Cajal, 4
Organitza: Cívica-Escola Valenciana, 26 Lletres, Universitat d'Alacant

Dimecres, 18 de maig, 17 h
Els cicles del CAU. Pel·lícula 'El codi Da Vinci'
Universitat d'Alacant. Centre d'Autoaprenentatge (CAU). Biblioteca General
Organitza: Universitat d'Alacant (Servei de Promoció del Valencià)

Dijous, 19 de maig, 17.30 i 20.15 h
Cinema en valencià: 'Millenium 3: La reina al palau dels corrents d'aire' (+18 anys)
Alacant. Yelmo Cines Porta d'Alacant. Av. Alcalde Llorenç Carbonell, s/n.
Entrada gratuïta amb la TIU o amb invitació. Reduïda per al públi en general
Organitza: Universitat d'Alacant. Patrocina: Institut d'Estudis Catalans
Hi col·labora: la Cívica-Escola Valenciana

Divendres, 20 de maig, 12 h
Els cicles del CAU. Pel·lícula 'El codi Da Vinci'
Universitat d'Alacant. Centre d'Autoaprenentatge (CAU). Biblioteca General
Organitza: Universitat d'Alacant (Servei de Promoció del Valencià)

Dijous, 26 de maig, 18 i 20 h
Cinema en valencià: 'Elisa K' (+12 anys)
Alacant. Yelmo Cines Porta d'Alacant. Av. Alcalde Llorenç Carbonell, s/n.
Entrada gratuïta amb la TIU o amb invitació. Reduïda per al públi en general
Organitza: Universitat d'Alacant. Patrocina: Institut d'Estudis Catalans
Hi col·labora: la Cívica-Escola Valenciana

Dimarts, 31 de maig, 20.30 h
Representació de l'obra de teatre: Art, a càrrec d'Albena Teatre
Alacant. Teatre Principal.
Organitza: Teatre Principal d'Alacant

-------------

JUNY

Dijous, 2 de juny, 18 i 20 h
Cinema en valencià: Shutter Island (VOS) (+13 anys)
Alacant. Yelmo Cines Porta d'Alacant. Av. Alcalde Llorenç Carbonell, s/n.
Entrada gratuïta amb la TIU o amb invitació. Reduïda per al públi en general
Organitza: Universitat d'Alacant. Patrocina: Institut d'Estudis Catalans

Dijous, 9 de juny, 20 h
Presentació del llibre 'Canta, toca i balla' de David Reig
Seu d'Alacant. C/ Ramón y Cajal, 4
Organitza: Cívica-Escola Valenciana, 26 Lletres, Universitat d'Alacant

-------------

MÉS INFORMACIÓ EN:

Ajuntament de Mutxamel
http://www.mutxamel.org/documentos/cultura_mensual.pdf

Casal Jaume I d'Alacant
http://casaldalacant.blogspot.com/
http://www.acpv.cat

Centre d'Autoprenentatge. Universitat d'Alacant
http://web.ua.es/va/cau/

Cinema en valencià. Universitat d'Alacant
http://www.cinemaenvalencia.com

Cívica-Escola Valenciana
http://www.lacivica.cat
http://www.escolavalenciana.com/

Delegació d'Alacant. Institut d'Estudis Catalans (IEC)
http://blocs.iec.cat/alacant/

Departament de Filologia Catalana. Universitat d'Alacant
http://www.ua.es/dfc/

Secretariat de Cultura. Universitat d'Alacant
http://www.veu.ua.es/va/

Servei de Promoció del Valencià. Universitat d'Alacant
http://spv.ua.es/va/

Teatre Arniches
http://teatres.gva.es/ficha-sala/sala_6/teatre-arniches

Teatre Principal d'Alacant
http://www.teatroprincipaldealicante.com/

Unitat per a l'Educació Multilingüe. Universitat d'Alacant i Escola Valenciana
http://www.ua.es/uem/

9)
Demà en InfoMigjorn Cap de Setmana
 
Sumari
 
1) Eugeni S. Reig - a on vages, lo que veges fer faces
 
2) Eugeni S. Reig - Aigua cavallera
 
3) Softcatalà tanca el 2010 amb 816.000 descàrregues de programari en català
 
4) Gabriel Bibiloni - Taxes i taxis
 
5) Antoni Llull Martí - De la fractura a la fretura i altres trencaments
 
6) Màrius Serra - Políptic?
 
7) Pere Ortís - La parla de l'Urgell (Lletra E)
 
8) Sostenibilitat Lingüística
 
9) Joaquim Torrent - Són un perill els canals infantils i juvenils en castellà a casa nostra?
 
10) David Vila i Ros - La llengua que cal
 
11)  Ramon Sangles i Moles - Llenya a la cridòria
 
12) Joan Tudela - Comunicació presencial: potència
 
 
 
Si voleu rebre el butlletí InfoMigjorn Cap de Setmana heu de manifestar-ho explícitament en un missatge electrònic que heu d'enviar a l'adreça infomigjorn@telefonica.net en el qual heu de fer constar el vostre nom i cognoms i l'adreça electrònica on voleu rebre'l.
 
El preu de la subscripció al butlletí InfoMigjorn Cap de Setmana corresponent a l'any 2011 és de 25 euros.
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
 
InfoMigjorn és un butlletí que distribueix missatges informatius relacionats amb la llengua catalana, com ara:
– Retalls de notícies de premsa.
– Articles, publicats o inèdits.
– Informacions sobre seminaris, congressos, cursos, conferències, presentacions de llibres, publicacions de revistes, etc.
– Ressenyes de llibres, publicades o inèdites.
Així com altres missatges informatius relacionats amb sociolingüística, gramàtica històrica, dialectologia, literatura, política lingüística, normativa, etc.
 
Us pregue encaridament que feu arribar aquest missatge als vostres coneguts a fi que l'existència del butlletí InfoMigjorn siga coneguda per la quantitat més gran possible de persones interessades en la llengua catalana.
 
Enviat pel servei Sala de premsa de DRAC telemàtic http://drac.com
 
PROTECCIÓ DE DADES. En virtut de les lleis vigents en matèria de protecció de dades (LOPD) us informem que us hem enviat aquest correu utilitzant les dades de contacte que ens vàreu facilitar en el seu moment i que vàrem incorporar al nostre arxiu. Teniu dret a sol·licitar l'accés, la modificació o la cancel·lació de les vostres dades, incloent-hi l'adreça de correu electrònic, del nostre arxiu. Podeu contactar amb nosaltres enviant un missatge a l'adreça infomigjorn@telefonica.net  Si voleu donar-vos de baixa, cliqueu ací