InfoMigjorn, revista virtual sobre llengua catalana [9.000 membres]
 
Butlletí número 92 (dijous 05/03/2009) - Informació triada per Eugeni S. Reig
 
1) Els sons del català
 
2) Xavi Galbis - Un merescut reconeixement cap a "les nostres paraules"
 
3) Xavi Galbis - RodaMots celebra el seu desé aniversari amb l'edició d'un llibre
 
4) Presentació dels llibres Valencià en perill d'extinció i  Les nostres paraules d'Eugeni S. Reig i Reivindicació del valencià. Una contribució d'Abelard Saragossà
 
5) La revista FaciLect del COFUC proposa una forma senzilla d'aprendre català
 
6) Vols col·laborar amb el projecte PARDALS 2009?

7) Ha faltat Carmelina Sánchez Cutillas / Carmelina Sánchez Cutillas - La sang se'm clivella / Encarna Sant-Celoni i Verger - Evocació de Carmelina / Isabel-Clara Simó - Carmelina Sánchez-Cutillas
 
8) El .cat no deixa de créixer
 
9) L'Estat francès tanca la TDT nordcatalana
 
10) Sopar-Xarrada amb J.V. Boira
 
========================================================================================
Si voleu donar d'alta una adreça electrònica, cliqueu damunt l'enllaç: http://mailings.migjorn.cat/alta/
Enviat pel servei Sala de premsa de DRAC telemàtic (http://drac.com)
========================================================================================
 
1)

Els sons del català

[Nota divulgativa, 2.III.2009]

 

Presentació oficial de l'espai web «Els sons del català»: el dilluns dia 9.III.2009, a les 12.15h, a l'Aula Magna de la Universitat de Barcelona. Acte públic, a càrrec de Joan Solà, Josefina Carrera i Clàudia Pons, presidit per la Vicerectora de Docència i Convergència Europea, Amelia Díaz, el Degà de la Facultat de Filologia, Adolfo Sotelo, i el director del Departament de Filologia Catalana, Sebastià Bonet.

 

L'espai web Els sons del català (http://www.ub.edu/sonscatala/) aplega una sèrie de materials destinats a facilitar l'aprenentatge autònom de la fonètica tant en l'ensenyament secundari com en l'ensenyament superior i també en l'aprenentatge del català com a llengua estrangera. A més a més, serà útil als professionals de l'assessorament lingüístic o la logopèdia.

 

En aquests moments, els materials de l'espai web estan basats en els sons del dialecte oriental central i constitueixen una primera fase d'un projecte més ambiciós que acollirà els dialectes més importants i contindrà exercicis generals i específics per a cada dialecte. El web s'organitza en tres pàgines:

 

1) Una pàgina inicial que conté uns quadres de sons animats en Flash. Quan l'usuari es desplaça per damunt dels sons de la taula, apareixen unes finestretes en què s'expliquen les característiques de cada so i l'origen del símbol que el representa. Quan l'usuari es desplaça per damunt de les altres parts de les taules, també troba explicacions relacionades amb el punt i mode d'articulació dels sons consonàntics, l'anterioritat i l'elevació lingual de les vocals i l'origen i funció dels diacrítics.

 

2) S'accedeix a la segona pàgina del web després de clicar els símbols consonàntics i vocàlics de les taules de sons. Aquesta segona pàgina conté:

 

a) un arxiu de vídeo en què dos parlants nadius (home i dona) articulen el so en diferents contextos dins de paraules;

 

b) un diagrama articulatori animat en Flash que representa la trajectòria de l'aire i els moviments dels articuladors en la producció dels sons;

 

c) un espectrograma i un oscil·lograma acompanyats d'un arxiu de so que corresponen a cadascuna de les paraules pronunciades pels parlants nadius. Aquestes tres parts de la segona pàgina, que presenten tres nivells de dificultat, van adreçades a usuaris amb diferents coneixements de fonètica.

 

3) La tercera pàgina del web, destinada a comparar sons, conté tres diagrames articulatoris animats en Flash. L'usuari, mitjançant taules de sons, pot escollir els diagrames articulatoris de les consonants o vocals que vol visualitzar i comparar.

 

Els responsables del projecte han estat els professors Joan Solà, Josefina Carrera i Clàudia Pons, que han comptat amb l'assessorament de diferents professors de fonètica de les universitats catalanes. A més dels dos informants, hi han participat diferents tècnics per a la representació acústica, els dibuixos i animacions en Flash, el disseny i l'estructura de l'espai web i els enregistraments de so i d'imatge. La realització d'aquest projecte ha estat possible gràcies al finançament de la Universitat de Barcelona, l'Institut Ramon Llull i la Casa de les Llengües.

 

=======================================================================================
 
2)
 

Un merescut reconeixement cap a "les nostres paraules"

 

escrit per Xavi Galbis    

diumenge, 22 febrer de 2009

 

 

Els "Premis Joan Valls i Jordà per a l'Ús i promoció del Català 2009", que reconeixen la tasca civil d'una persona i una entitat de les comarques de l'Alcoià i el Comtat que s'haguen distingit en el treball de normalització de la llengua valenciana, recauran en esta edició en Eugeni S. Reig, autor de nombrosos estudis sobre les paraules tradicionals valencianes; i en la Coordinadora de l'Alcoià-Comtat pel Valencià  pel que respecta a la modalitat d'entitats i col·lectius.

El lexicògraf alcoià Eugeni S. Reig rebrà el guardó en la modalitat individual  dels premis que anualment atorga l'Associació Amics de Joan Valls, després de celebrar-se esta mateixa setmana les votacions respectives per a les candidatures que s'hi van presentar.

Reig és enginyer de professió, però ha dedicat bona part de la seua vida a l'estudi del lèxic tradicional valencià. Ha publicat sengles obres de gran valor en este camp, com "Valencià en perill d'extinció" i "Les nostres paraules". Alhora, col·labora habitualment amb els diaris EL PUNT, El Mercantil Valenciano i Ciudad de Alcoy i és administrador d'InfoMigjorn, una revista virtual en llengua valencianocatalana.

Pel que respecta a la modalitat del premi col·lectiu, enguany el guardó serà concedit a la Coordinadora de l'Alcoià-Comtat pel Valencià, entitat que forma part d'Escola Valenciana, per la seua tasca en favor de la normalització lingüística en distints àmbits de la societat.

Els "Premis Joan Valls i Jordà per a l'Ús i promoció del Català 2009", que reconeixen la tasca civil d'una persona i una entitat de les comarques de l'Alcoià i el Comtat que s'haguen distingit en el treball de normalització de la nostra llengua, van ser instituïts per l'entitat en 1995 i consistixen en una escultura de l'artista alcoià Antoni Miró. Els guardons s'atorgaran el dissabte 14 de març al Centre Cultural Ovidi Montllor, en el transcurs d'una vetlada on també es concedirà el "XXVIé Premi de Poesia Manuel Rodríguez Martínez".

FONT: VALENCIANISME.COM

 
============================================================================================================
 
 
3)
 
 

RodaMots celebra el seu desé aniversari amb l'edició d'un llibre

 

escrit per Xavi Galbis    

dilluns, 23 febrer de 2009

 

El 2 de març de 1999 es creava el portal web RodaMots, una iniciativa que naixia amb la finalitat de fer circular cada dia per la xarxa una paraula o una expressió de la nostra llengua, amb el seu significat i un exemple d'ús. Així, una dècada després ja hi ha gairebé 12 000 subscriptors que "roden els mots" totes les setmanes, de dilluns a divendres. Per a celebrar-ho, RodaMots ara es "vestix de paper", amb l'edició d'una llibre que pròximamemt eixirà al mercat.

El portal RodaMots, que va nàixer el 1999 a Atlanta (EUA) per iniciativa de Jordi Palou, seguix la filosofia de la pàgina A Word a Day, que envia cada dia un mot anglès a sis-cents mil internautes. La iniciativa valencianocatalana, que ja ha enviat més de dos mil mots o expressions, forma part de la Xarxa de Mots, una associació que vehicula propostes relacionades amb la nostra llengua i literatura  a través d'internet.

Després de 10 anys d'existència virtual, mitjançant la seua pàgina web, missatges als subscriptors, enllaços d' internet, etcètera, RodaMots es materialitza en un llibre. "Sense fils. Sense ADSL. Sense pantalles que empipen i avisen que ha entrat un nou missatge, que algú vol xatejar amb nosaltres o que hem de reinstal·lar l'enèsima actualització de Windows", han explicat els promotors de la iniciativa.

Al llarg d'esta dècada, RodaMots ha realitzat diverses campanyes entre tots els seus milers de subscriptors per tal de sufragar les despeses. Segons ha explicat  els responsables del portal, la base de l'èxit del butlletí està en la fidelitat dels subscriptors i en els donatius que fan per sostindre'l. 

Així, enguany s'ha encetat una campanya que tindrà la durada de dues setmanes, des del 23 de febrer fins el 9 de març. Quinze dies en què els subscriptors tenen, en exclusiva, la possibilitat d'adquirir el llibre de RodaMots i rebre'l a casa. Abans que isca a les llibreries i amb un 5% de descompte. A més, els 100 primers subscriptors que el demanen rebran el seu exemplar signat pels autors, Jordi Palou i Pau Vidal.

 

FONT: VALENCIANISME.COM 

 

============================================================================================================
 
 
4)

 

Presentació dels llibres Valencià en perill d'extinció (2a edició) i Les nostres paraules d'Eugeni S. Reig i Reivindicació del valencià. Una contribució d'Abelard Saragossà

 

Dissabte 7 de març es farà a Paiporta, organitzada per l'Associació Cultural El Barranc, la presentació dels llibres Valencià en perill d'extinció (2a edició) i Les nostres paraules d'Eugeni S. Reig i Reivindicació del valencià. Una contribució d'Abelard Saragossà. Les presentacions aniran a càrrec dels autors.

Hora: 11 i mitja del matí

Lloc: Biblioteca Municipal - Carrer Mestre Músic Vicent Prats, núm. 3 (baixos de l'ajuntament de Paiporta)

 

============================================================================================================
 
 
5)
 

La revista FaciLect del COFUC proposa una forma senzilla d'aprendre català

 

Dijous, 29 de gener del 2009

 

   

El Consorci per al Foment de la Llengua Catalana i la Projecció Exterior de la Cultura de les Illes Balears (COFUC) ja té al carrer la segona entrega de la revista Facilect.

Amb aquesta publicació gratuïta, editada tres pics l'any, el COFUC vol acostar la llengua catalana a la ciutadania que té uns coneixements bàsics o està aprenent la llengua. Per això, i segons ha explicat Jaume Payeras, gerent del COFUC i secretàri d'Economia d'Esquerra a les Illes Balears i Pitiüses, “Facilect és una revista de lectura fàcil per a gent que aprèn o no sap molt català i en vol aprendre. El lèxic i les concepcions explicades es presenten de forma senzilla per a omplir un buit en el mercat de la premsa en català”. Per tal de fer més atractiva la seva lectura, el COFUC presenta temàtiques culturals i les pròpies de les Illes Balears.

En aquest sentit, Payeras ha afirmat que “aquesta revista ja era un tema iniciat per l'anterior direcció i ara, per intentar abastar un públic més ample, estam negociant amb mitjans de comunicació escrits gratuïts la inclusió de notícies també en català".

De moment, Facilect arriba a la ciutadania amb una tirada de 4.000 exemplars que es distribueixen als centres sanitaris, tant als d'atenció primària com als hospitals, i als Serveis Ferroviaris de Mallorca i Metro de Palma. Així mateix, la revista es pot llegir també digitalment al web del COFUC.
 
============================================================================================================
 
6)

Vols col·laborar amb el projecte PARDALS 2009?
 
El projecte pardals2009 no és altra cosa que un intent de recopilar totes aquelles expresions populars que tinguin relació amb les aus. Es a dir, noms locals, veus onomatopèiques dels ocells, dites i refranys, cançons (cobles, jotes, folies, etc..), contes i llegendes, endevinalles, acudits, embarbussaments i, en definitiva, qualsevol altra cosa que cregueu curiosa o digna de preservar de l'oblit.
 
Tots sabem que moltes d'aquestes manifestacions de la nostra cultura popular estan en greu perill d'extinció i, que si no fem res per tal d'evitar-ho, es perdran per sempre. Per això, estic treballant en la publicació d'un llibre, que tindrà com a títol: "Les aus en la veu del poble", on inclourem també les vostres aportacions (no oblideu de posar el nom i el poble on ho heu recollit).
 
No us preocupeu si ara mateix no podeu aportar res. És la primera reacció davant d'una proposta com aquesta. No és una tasca fàcil, però tots coneixem persones que estan, o han estat, en contacte amb la natura (pastors, pescadors, caçadors, etc...). Per això us faig la crida, perquè, si voleu formar part d'aquest projecte, amb temps, perseverancia i una mica de sort, segur que aconseguireu alguna petita dosi d'aquest gran tresor que és la nostra cultura popular.
 
Gràcies per la vostra atenció i, si voleu, reenvieu aquest missatge a qui cregueu que li pugui interessar.
 
Jacint Cerdà Moles. Portell, els Ports
 
Si vols col·laborar amb el llibre, posa't en contacte amb nosaltres al correu pardals2009@yahoo.es
Trobaràs informació més complerta en la web http://es.geocities.com/pardals2009
 
 
=============================================================================================================
 
7)
Publicat en el diari digital pàgina26.com dimarts 24 de febrer del 2009
http://www.pagina26.com/tendencies/7219-ha-faltat-carmelina-sanchez-cutillas.html
 

Ha faltat Carmelina Sánchez Cutillas

 
Diumenge 22 de febrer va morir aquesta historiadora de formació que també va escriure novel·la i poesia. En els anys 60 publica els primers reculls de poesia: «Un món rebel» (1964) i «Conjugació en primera persona» (1969). En 1976 es va publicar «Matèria de Bretanya», novel·la amb què va guanyar el premi Andròmina de narrativa en l'edició de l'any anterior. Aquesta obra fou un èxit ja que se n'han venut més de 20.000 exemplars i s'ha reeditat deu vegades. Va rebre el premi Valenciana de l'any en 2008, guardó que atorga la Fundació Huguet. Neta de l'historiador Francesc Martínez i Martínez, va nàixer a Madrid però va passar la infantesa entre Altea -a la Marina Baixa- i la ciutat de València. Amb Maria Beneyto i Maria Ibars forma part de la generació de poetes de postguerra. Al juny de 2004 va ser homenatjada pels escriptors valencians. En aquest enllaç podeu llegir la tribuna que Vicent Usó va publicar sobre aquell acte.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
LA SANG SE'M CLIVELLA
 
Voldria viure
entre la mar i una badia
algunes nits així,
amb gust de menta;
quan l'enyor de tanta cosa
em despentina l'instint,
i em prem la carn, i me la deixa
olorosa de tu.
Mira com llance
inútilment els somnis.
Mira també,
escampades pel llit,
les filagarses d'aquells moments perduts...
No sé si ploraré demà,
perquè la pena
és massa fonda avui
per a arrencar-la
estella a estella.
Però tot està a punt:
l'artèria, oberta;
les mans, enceses; el cos,
tens i expectant...
i tot és a tant a punt,
que la sang se'm clivella!
 
CARMELINA SÁNCHEZ-CUTILLAS (del llibre Llibre d'amic e amada)
 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Men i den bløde dæmring der står

som en lysende stribe langs himmelranden

og spinder os kærtegn om skulder og hår,

mens dagen og natten kysser hinanden

– da vågner vi bange og ser, at vi går

med mindernes krans om panden.[*]

 

Tove ditlevsen

 

 

Em costa trobar la paraula justa que done cos a la mancança i, doblegant-hi el coll, deixe de pouar númens i hàlits en la mar de lletres que m'escanya i t'ampre la veu, despentinada: encara 'em cou massa la sang', i 'se'm clivella', i 'se m'esmussen les dents, com atzavares, de tant de traure estelletes al silenci'...

No fa gaire que m'he assabentat, pel diari, que has faltat, de matinada... Te n'has anat, curiosa, amb el cap alt i la mirada serena, així de clar. I també de puntetes, com si res, així de cru... I de sobte m'ha creuat la cara un somriure, recordant l'última vegada que ens vérem, fa uns huit mesos, a ta casa, amb les teues gates i un llanterner pel mig, mentre ens dedicàvem llibres de poemes i xarràvem de revoltes i justes, i de la cosa pública i de la literària...

Gràcies per ser com fores –com ets–, senyora i madona Carmelina Sánchez-Cutillas i Martínez, preclara escriptora i historiadora, e 'cara amiga d'anys i afanys'.

 

Encarna Sant-Celoni i Verger, febrer 09



[*]Però amb el suau crepuscle, que és / com una ratlla lluent al llarg de la vora del cel / i ens fila carícies sobre muscles i cabells / mentre el dia i la nit s'entrebesen, / llavors ens despertem amb por i veiem que portem / la corona dels records al voltant del front.

 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Article publicat en el diari AVUI (pàgina 26) dijous 26 de febrer del 2009
http://paper.avui.cat/article/dialeg/155747/carmelina/sanchezcutillas.html
 
DE FIL DE VINT

Carmelina Sánchez-Cutillas

Isabel-Clara Simó

Ha mort Carmelina Sánchez-Cutillas. Com que em consta que és una escriptora desconeguda en alguns àmbits, voldria fer-ne cinc cèntims, a manera d'homenatge i de record. L'aparició de la seva novel·la Matèria de Bretanya va ser un sotrac: aquesta novel·la és una de les deu o quinze millors de la postguerra ençà; la seva modernitat, els aires de literatura europea (tot retratant Altea!), la renovadora textualitat, l'elegància harmònica, ens van deixar bocabadats, Si algú no l'ha llegida, que corri a fer-ho. Irònica, mordaç, culta, Carmelina es va veure envoltada d'un món d'homes (Joan Fuster, Sanchis Guarner, Vicent Andrés Estellés...) en una València que la vulgaritat del franquisme i la lletjor de la Falange n'havien fet un desert cultural. De família benestant, contava, amb el seu inconfusible bon humor, l'ensurt que li van donar els tancs de Milans del Bosch que passaven just per davant de casa seva: "No et pots imaginar com trontollava el carrer!", exclamava. Ha mort als vuitanta-dos anys, després d'anys de no publicar res, desencantada i avorrida d'un món hostil que "desprecia cuanto ignora". El seu últim llibre és del 1980, Llibre d'amic e amada.

Se li han fet alguns homenatges -jo vaig assistir al que li reteren als premis Octubre de fa pocs anys- i crec que se n'hi van proposar d'altres, però Carmelina era massa subtil, massa elegant, per a l'enrenou públic. Em pregunto, però, quants països podrien tenir el luxe d'una autora d'aquesta qualitat i mantenir-la en silenci. Als llibres d'història de la literatura catalana hi figuren uns quants xitxarel·los, i en canvi és possible que persones com Sánchez-Cutillas ni tan sols hi siguin esmentades. I així anem.

============================================================================================================
 
8)
 
Publicat en el diari digital pàgina26.com dimarts 24 de febrer del 2009
http://www.pagina26.com/tendencies/7221-el-cat-no-deixa-de-creixar.html

El .cat no deixa de créixer

La Fundació punt.CAT ha fet balanç amb motiu del tercer aniversari del funcionament del domini que ens identifica com a comunitat lingüística. L'any passat el domini .cat va créixer un 15% i ara mateix són ja 35.000 els dominis registrats. Això ha permés que s'hagen reduit els costs i s'hagen rebaixat els preus en un 50%. Són moltes les grans companyies que usen el .cat, com és el cas de Google, Yahoo, Spanair, Clickair, Codorniu o Freixenet. Ara mateix ha finalitzat el desplegament del protocol IPv6 en els servidors i serveis del domini, d'aquesta manera hi ha més seguretat i els dominis .cat estan preparats per  a una xàrcia amb més continguts multimèdia. El creixement del .cat serveix de model per a altres cultures que també volen fer-se sentir, com és el cas de Galícia, el País Basc o Bretanya.

============================================================================================================
 
9)
Publicat en el diari digital directe.cat dimarts 24 de febrer del 2009
 
L'Estat francès tanca la TDT nordcatalana
 
Encara es pot veure, fins a l'abril de 2010, la televisió analògica

Segons ha informat el diari digital 'La Clau ' els quatre canals públics de Televisió de Catalunya ja no es poden captar a la plana del Rosselló i al Baix Vallespir des del passat dijous, 19 de febrer. L'Agència Nacional de les Freqüències ha qualificat la presència d'aquestes emissores 'estrangeres' en territori francès d''a-legal'. Per aquest motiu, el repetidor privat instal·lat el juliol 2008 al massís de l'Albera, ha estat desactivat. La televisió pública catalana, captada a Perpinyà des de 1985, podria desaparèixer totalment de les pantalles nord-catalanes l'abril de 2010 quan es faci l'apagada analògica ja que en aquest moment també s'interrompran les emissons captades a través d'un altre emissor que, en aquest cas, es troba en territori de l'Estat espanyol, al que connecten repetidors que són temé a-legals. Segons explica 'La Clau' en aquesta decisió no s'ha contemplat el caràcter internacional de la cultura catalana ni la directiva europea de Televisió Sense Fronteres.

 
============================================================================================================
 
10)
 
Sopar-Xarrada amb J.V. Boira
 
El pròxim divendres, 6 de març, a les 21.30 hores, en el Casal del Bloc de Progrés Jaume I (Sant Jaume, núm. 31, carrer paral·lel a la carretera que va a Carlet) tindrà lloc el sopar i xarrada amb Josep Vicent Boira que ens parlarà sobre 'El mal negoci de l'anticatalanisme'.
Com sempre us diem, la vostra presència és important, necessària,  ja que el conferenciant es trobarà més a gust i més satisfet quanta més gent assistisca. Anar a la muntanya amb una colla d'amics està molt bé, però la muntanya té igual que en vagen 10 que en vagen 20.

¿Qui és Josep Vicent Boira?

Josep Vicent Boira i Maiques (Canyamelar, València, 1963) és un geògraf valencià. Es llicencià en geografia i història l'any 1985 i ha estat professor des del 1994 i després catedràtic de geografia urbana de la Universitat de València i des del 2002 president de l'Institut Ignasi Villalonga d'Economia i Empresa. Ha estat ponent en congressos sobre protecció del medi ambient i participació ciutadana i processos de planificació urbana i és autor de més d'una trentena d'articles científics sobre el tema de la percepció i l'espai urbà, literatura i geografia, el binomi planificació urbana i rehabilitació de centres històrics, el port de València i l'economia i els processos territorials en les regions de l'arc mediterrani. Guanyà premi Joan Fuster d'assaig dels premis Octubre del 2002.

Obres

- La comarca de l'Horta. Area Metropolitana de València (1988)
- Introducción al Estudio de la Percepción Espacial (1991)
- El Grau de València. La construcció d'un espai urbà (1994)
- Geografia del País Valencià (1995)
- Arquitectura i control del territori: la defensa del litoral de la Marina Alta al segle XVI (1996)
- Euram 2010. La via europea (2002) assaig sobre la necessitat d'adoptar una nova perspectiva econòmica, geogràfica i fins i tot empresarial per a fer front als reptes del segle XXI. El País Valencià, Catalunya i les Illes Balears, amb les prolongacions cap a Andorra i la Catalunya del Nord i també cap Aragó i el Llenguadoc, conformen una realitat geoeconòmica i territorial de primera magnitud.
-Les euroregions (2004)

BLOC DE PROGRÉS JAUME I
SANT JAUME, 31
46250 L'ALCÚDIA
-----------------
www.blocjaume.com
-----------------
blocjaume@mesvilaweb.cat
-----------------
Adreça Postal:   Bloc de Progrés Jaume I
                 Apartat de Correus 111
                 46250 L'ALCÚDIA
-----------------
Telèfon del Bloc:660519774
============================================================================================================
 
 
InfoMigjorn és un butlletí que distribueix missatges informatius relacionats amb la llengua catalana, com ara:
– Retalls de notícies de premsa.
– Articles, publicats o inèdits.
– Informacions sobre seminaris, congressos, cursos, conferències, presentacions de llibres, publicacions de revistes, etc.
– Ressenyes de llibres, publicades o inèdites.
Així com altres missatges informatius relacionats amb sociolingüística, gramàtica històrica, dialectologia, literatura, política lingüística, normativa, etc.
 
Us pregue encaridament que feu arribar aquest missatge als vostres coneguts a fi que l'existència del nou butlletí InfoMigjorn siga coneguda per la quantitat més gran possible de persones interessades en la llengua catalana.
 
Si voleu donar-vos de baixa, cliqueu ací
Si voleu donar d'alta una adreça electrònica, cliqueu damunt l'enllaç: http://mailings.migjorn.cat/alta/
Si voleu posar-vos en contacte amb l'administrador d'InfoMigjorn, escriviu a l'adreça InfoMigjorn@telefonica.net
 
Enviat pel servei Sala de premsa de DRAC telemàtic (http://drac.com)
 
============================================================================================================